gastro postao
Krumpir ne može postati dosadan zato što uvijek pronalazimo nove načine za pripremu. Nemojte propustiti ovaj mirisni „složenac“.
Aromatični krumpir može biti odličan prilog uz ukusan komad mesa i neki blagi umak ili pak zvijezda večeri uz šarenu ljetnu salatu.
U receptu vam predlažemo da upotrijebite 1,5 kilograma krumpira, ali vi količinu prilagodite veličini posude za pečenje.
Sastojci:
- 1,5 kg bijelog krumpira
- 8 žlica rastopljenog maslaca
- 5 režnjeva češnjaka
- 100 g parmezana
- Svježi ružmarin
- Sol, Papar
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i maslacom premažite posudu.
- Operite i ogulite krumpire i narežite ih na ploške. Posolite ih, popaprite, dodajte češnjak i prelijte rastopljenim maslacem.
- Poslažite krumpire vertikalno u posudu i još malo posolite na vrhu.
- Nakon sat vremena izvadite krumpire iz pećnice, dodajte parmezan i ružmarin i pecite još pola sata.
Želimo vam dobar tek!