Recepti 20. kolovoza 2017.

Drugačiji prilog: Pečeni krumpir s parmezanom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Krumpir ne može postati dosadan zato što uvijek pronalazimo nove načine za pripremu. Nemojte propustiti ovaj mirisni „složenac“.

 Aromatični krumpir može biti odličan prilog uz ukusan komad mesa i neki blagi umak ili pak zvijezda večeri uz šarenu ljetnu salatu. 

U receptu vam predlažemo da upotrijebite 1,5 kilograma krumpira, ali vi količinu prilagodite veličini posude za pečenje. 

 

Možda vas zanima... Pretvorili smo krumpir u zvijezdu ljetnog stola Špajza

 

Sastojci:

  • 1,5 kg bijelog krumpira
  • 8 žlica rastopljenog maslaca
  • 5 režnjeva češnjaka
  • 100 g parmezana
  • Svježi ružmarin
  • Sol, Papar

Priprema: 

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i maslacom premažite posudu.
  2. Operite i ogulite krumpire i narežite ih na ploške. Posolite ih, popaprite, dodajte češnjak i prelijte rastopljenim maslacem.  
  3. Poslažite krumpire vertikalno u posudu i još malo posolite na vrhu.
  4.  Nakon sat vremena izvadite krumpire iz pećnice, dodajte parmezan i ružmarin i pecite još pola sata.

 

Možda vas zanima... Genijalni pečeni krumpiri s medom Recepti

 

Želimo vam dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.