Iako krumpir volimo i rado jedemo kroz čitavu godinu, on će se sjajno složiti i uz čitav niz ljetnih laganijih tanjura. Tajna je u kombiniranju s jednostavnim, sezonskim i osvježavajućim dodacima koji će krumpiru dati neku sasvim novu dimenziju i fantastične okuse.
Krumpir salata
Krumpir salata definitivno je jedan od favorita raskošnih ljetnih stolova. Divno se slaže uz roštilj, različita pečenja, ali i jednostavna jela poput pljeskavica i faširanaca. Pripremi krumpir salatu prema jednom od naših recepata.
Grilani krumpir
Krumpir s grila bit će pun pogodak uz fino, meko meso ili ribu pripremljenu na otvorenom. Krumpir najprije skuhaj do pola kako da ubrzaš nastavak pripreme. Zatim ga možeš umotati u foliju i baciti na roštilj, a možeš ga jednostavno namastiti i začiniti i takvog baciti na roštilj - donosimo obje varijante.
Ovako pripremljen krumpir bit će kremast iznutra, a hrskav izvana - bolji krumpir ne možeš ni zamisliti.
Irske pogačice od krumpira
Uštipci od krumpira
Uštipci od krumpira nalik poderanim gaćama poslužit će kao super grickalica uz večernja druženja na otvorenom, a vama neće zadati previše problema kod pripreme. Potrebno je tek umijesiti tijesto od krumpira, a zatim uštipke ubaciti u vruće ulje. Poslužite ih uz umake na bazi vrhnja ili rajčice ili pak ih nabodite na štapiće uz omiljene mesne i povrtne dodatke.
Imamo i drugačiju verziju, irske pogačice od krumpira, koje se obično poslužuju za doručak - prvo se peku u pećnici,a potom dovršavaju na tavi.
Španjolska tortilja
Španjolska tortilja idealan je i brzinski ljetni ručak. Slaže se uz različite vrste salata, donosi dašak Španjolske na vaš stol, a bit će ukusna i kada se ohladi.
Gusta juha s omiljenim krumpirom
Brzinska variva i guste juhe s krumpirom
Brzinska variva na temu sezonskog povrća također su jednostavan način za uživanje u blagodatima ljeta, a ujedno su i zdrava alternativa svakodnevnim brzinskim i ne toliko zdravim jelima.
Krumpir možeš kombinirati s različitim povrćem poput mrkve, tikvice, brokula, cvjetača i blitva, a ujedno će biti i odlična zamjena za različite žitarice i meso koji varivima obično daju završni dodir.