Recepti Male tajne velikog chefa 03. travnja 2020.

Piletina s narančom ili kikirikijem? Odaberi svog favorita

foto: Guliver/Shutterstock

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Nikada nemaš vremena i uvijek si u žurbi? Donosimo ti dva lagana recepta s piletinom zbog kojih nećeš morati satima stajati za štednjakom

Znamo da si uvijek u pokretu i teško ti je odvojiti vrijeme za pripremu jela. Zato ti donosimo jednostavne recepte, koji su gotovi u tren oka i predstavljaju odličan izvor proteina

Piletina u umaku od naranče

Sočna piletina obogaćena aromom naranče idealan je recept za sve one kojima je dosta klasike i žele pripremiti ovu namirnicu na malo drugačiji način. Osim što je jelo ukusno, njegova priprema je jednostavna, ali i brza! Umak možeš pripremiti večer prije, a drugi dan ćeš imati ručak koji je gotov u svega nekoliko minuta.

 | Author: Guliver/Shutterstock foto: Guliver/Shutterstock

Sastojci 

  • 3 usitnjena režnja češnjaka
  • 3 žlice meda
  • 1 žličica ribane narančine kore
  • 200 ml svježeg narančina soka
  • 60 ml soja umaka razrijeđenog s dvije žlice vode
  • 3 žlice vinskog octa
  • 3 žlice kukuruznog brašna 
  • 1 žlica usitnjenog đumbira
  • 1 kg pilećih prsa PP međimurskog pileta
  • sol
  • papar
  • 2 žlice ulja uljane repice
  • 4 mlada luka
  • 1 čaša riže

Priprema

  1. Napravi umak od češnjaka, meda, soka i korice naranče, soja sosa, vinskog octa, kukuruznog brašna, đumbira te malo papra. Ostavi ga sa strane i kreni s pripremom pilećih prsa. 
  2. Začini paprom i soli, a zatim pripremi veliku tavu. Zagrij ulje u tavi i zatim stavi pileća prsa. Peci meso tako dugo dok ne bude gotovo, ali pazi da ga ne prepečeš. 
  3. Dodaj umak i kuhaj zajedno s mesom sve dok se umak ne zgusne. Za to će trebati 3 do 4 minute. 
  4. Sve na kraju promiješaj i posluži s kuhanom rižom.

Salata s piletinom i kikirikijem

Tko je rekao da salata ne može biti glavno jelo? Ukusni komadi piletine u kombinaciji s kikirikijem oduševit će čak i one koji salatu smatraju samo prilogom. Osim što se lako priprema, jelo je zasitno, ali i puno nutritivnih vrijednosti. 

 | Author: Guliver/Shutterstock foto: Guliver/Shutterstock

Sastojci

  • 500 g pilećih prsa PP međimurskog pileta
  • 350 g naribanog crvenog kupusa
  • 65 g narezanog mladog luka
  • 65 g usitnjenog korijandera
  • 65 g rižinih rezanaca
  • 65 g tostiranog i usitnjenog kikirikija
  • 5 žlica svježeg limunova soka
  • 3 žlice kikiriki maslaca
  • 3 žlice sezamova ulja
  • 2 žlice soja sosa
  • 2 žlice vinskog octa
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • malo papra

Priprema

  1. Skuhaj rižine rezance prema uputama na pakiranju.
  2. Ispeci pileća prsa na naglo, dok ne dobiju lijepu zlatnu boju te ih nareži na kockice. U velikoj zdjeli pomiješaj pileća prsa, kupus, mladi luk, korijander i pola čaše tostiranih kikirikija. Smjesi dodaj rezance.
  3. Zatim pomiješaj sok limuna i maslac od kikirikija. Kad se sastojci sjedine dodaj ulje, ocat, soja sos, papar i smeđi šećer. Miješaj dok ne postane kremasto
  4. Salatu pospi kikirikijem i posluži. Dobar tek! 

Poklon-paket osvojila je Ljubica Stojkaj. Čestitamo!

Kvaliteta mesa i proizvoda Perutnine Ptuj rezultat je tradicije, domaćeg uzgoja i kontrolirane proizvodnje, što dokazuju i brojni certifikati kvalitete

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.