Znamo da si uvijek u pokretu i teško ti je odvojiti vrijeme za pripremu jela. Zato ti donosimo jednostavne recepte, koji su gotovi u tren oka i predstavljaju odličan izvor proteina.
Piletina u umaku od naranče
Sočna piletina obogaćena aromom naranče idealan je recept za sve one kojima je dosta klasike i žele pripremiti ovu namirnicu na malo drugačiji način. Osim što je jelo ukusno, njegova priprema je jednostavna, ali i brza! Umak možeš pripremiti večer prije, a drugi dan ćeš imati ručak koji je gotov u svega nekoliko minuta.
Sastojci
- 3 usitnjena režnja češnjaka
- 3 žlice meda
- 1 žličica ribane narančine kore
- 200 ml svježeg narančina soka
- 60 ml soja umaka razrijeđenog s dvije žlice vode
- 3 žlice vinskog octa
- 3 žlice kukuruznog brašna
- 1 žlica usitnjenog đumbira
- 1 kg pilećih prsa PP međimurskog pileta
- sol
- papar
- 2 žlice ulja uljane repice
- 4 mlada luka
- 1 čaša riže
Priprema
- Napravi umak od češnjaka, meda, soka i korice naranče, soja sosa, vinskog octa, kukuruznog brašna, đumbira te malo papra. Ostavi ga sa strane i kreni s pripremom pilećih prsa.
- Začini paprom i soli, a zatim pripremi veliku tavu. Zagrij ulje u tavi i zatim stavi pileća prsa. Peci meso tako dugo dok ne bude gotovo, ali pazi da ga ne prepečeš.
- Dodaj umak i kuhaj zajedno s mesom sve dok se umak ne zgusne. Za to će trebati 3 do 4 minute.
- Sve na kraju promiješaj i posluži s kuhanom rižom.
Salata s piletinom i kikirikijem
Tko je rekao da salata ne može biti glavno jelo? Ukusni komadi piletine u kombinaciji s kikirikijem oduševit će čak i one koji salatu smatraju samo prilogom. Osim što se lako priprema, jelo je zasitno, ali i puno nutritivnih vrijednosti.
Sastojci
- 500 g pilećih prsa PP međimurskog pileta
- 350 g naribanog crvenog kupusa
- 65 g narezanog mladog luka
- 65 g usitnjenog korijandera
- 65 g rižinih rezanaca
- 65 g tostiranog i usitnjenog kikirikija
- 5 žlica svježeg limunova soka
- 3 žlice kikiriki maslaca
- 3 žlice sezamova ulja
- 2 žlice soja sosa
- 2 žlice vinskog octa
- 2 žlice smeđeg šećera
- malo papra
Priprema
- Skuhaj rižine rezance prema uputama na pakiranju.
- Ispeci pileća prsa na naglo, dok ne dobiju lijepu zlatnu boju te ih nareži na kockice. U velikoj zdjeli pomiješaj pileća prsa, kupus, mladi luk, korijander i pola čaše tostiranih kikirikija. Smjesi dodaj rezance.
- Zatim pomiješaj sok limuna i maslac od kikirikija. Kad se sastojci sjedine dodaj ulje, ocat, soja sos, papar i smeđi šećer. Miješaj dok ne postane kremasto.
- Salatu pospi kikirikijem i posluži. Dobar tek!
Poklon-paket osvojila je Ljubica Stojkaj. Čestitamo!
Kvaliteta mesa i proizvoda Perutnine Ptuj rezultat je tradicije, domaćeg uzgoja i kontrolirane proizvodnje, što dokazuju i brojni certifikati kvalitete.