Recepti 03. listopada 2014.

Egzotični ražnjići

gastro postao gastro.24sata.hr
Ražnjići sa svinjetinom, đumbirom, shitake gljivama i tikvicama

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 414

Potrebno vam je

  • 450 g svinjetina, mršava
  • 0.25 šalica soja umak
  • 2 žlica rižin ocat
  • 1 žlica đumbir,svježi
  • 1 mala žlica senf
  • 1 kom crvena paprika
  • 180 g shitake gljiva
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 0.25 kom marmelada od naranče

Priprema

  1. U vrećici sa zatvaračem pomiješajte narezano meso sa sojinim umakom, octom, đumbirom i senfom. Ostavite u hladnjaku nekoliko sati. Ugrijte tavu ili pripremite roštilj.
  2. Izvadite meso iz marinade pa nanižite na ražnjiće naizmjence s paprikom, gljivama i tikvicom. Pržite ih pet minuta sa svake strane pa premažite otopljenom marmeladom. Vratite na vatru i pržite još pet minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.