gastro postao
Ražnjići sa svinjetinom, đumbirom, shitake gljivama i tikvicama
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 414
Potrebno vam je
- 450 g svinjetina, mršava
- 0.25 šalica soja umak
- 2 žlica rižin ocat
- 1 žlica đumbir,svježi
- 1 mala žlica senf
- 1 kom crvena paprika
- 180 g shitake gljiva
- 1 kom tikvice, zelene
- 0.25 kom marmelada od naranče
Priprema
- U vrećici sa zatvaračem pomiješajte narezano meso sa sojinim umakom, octom, đumbirom i senfom. Ostavite u hladnjaku nekoliko sati. Ugrijte tavu ili pripremite roštilj.
- Izvadite meso iz marinade pa nanižite na ražnjiće naizmjence s paprikom, gljivama i tikvicom. Pržite ih pet minuta sa svake strane pa premažite otopljenom marmeladom. Vratite na vatru i pržite još pet minuta.
Izvor Skuhatćute