gastro postao
Popularna francuska slastica koja se priprema od istog tijesta kao i princes krafne
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1020
Potrebno vam je
- 250 ml jaje kokošje
- 250 ml voda
- 125 ml ulje suncokretovo
- 150 g pšenično brašno, bijelo
- 1 prstohvat sol
- 3 mala žlica šećer, kristal
Priprema
- Ulje, sol, vodu i šećer pomiješajte u loncu i zakuhajte. Kad provrije, uklonite s vatre i umiješajte brašno koje ste prethodno prosijali. Miješajte kuhačom dok ne dobijete glatko, kompaktno i masno tijesto koje se odvaja od rubova posude.
- Premjestite tijesto u posudu i umiksajte jedno po jedno jaje. Smjesa će se na početku razdvajati u grudice, no kasnije će postati glatka i kompaktna.
- Tijesto stavite u vrećicu za ukrašavanje kojoj ste odrezali vrh (ili umetnuli ukrasni nastavak željenog oblika) i istiskujte u hrpicama na veliki lim obložen papirom za pečenje. Mokrim prstom lagano pritisnite vrhove.
- Pećnicu prethodno ugrijte na 200°C i pecite tijesto 35-40 minuta. Kad se potpuno ohladilo, prerežite na pola i napunite željenom kremom.
Izvor Skuhatćute