Recepti 13. listopada 2014.

Ekleri

gastro postao gastro.24sata.hr
Popularna francuska slastica koja se priprema od istog tijesta kao i princes krafne

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1020

Potrebno vam je

  • 250 ml jaje kokošje
  • 250 ml voda
  • 125 ml ulje suncokretovo
  • 150 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 prstohvat sol
  • 3 mala žlica šećer, kristal

Priprema

  1. Ulje, sol, vodu i šećer pomiješajte u loncu i zakuhajte. Kad provrije, uklonite s vatre i umiješajte brašno koje ste prethodno prosijali. Miješajte kuhačom dok ne dobijete glatko, kompaktno i masno tijesto koje se odvaja od rubova posude.
  2. Premjestite tijesto u posudu i umiksajte jedno po jedno jaje. Smjesa će se na početku razdvajati u grudice, no kasnije će postati glatka i kompaktna.
  3. Tijesto stavite u vrećicu za ukrašavanje kojoj ste odrezali vrh (ili umetnuli ukrasni nastavak željenog oblika) i istiskujte u hrpicama na veliki lim obložen papirom za pečenje. Mokrim prstom lagano pritisnite vrhove.
  4. Pećnicu prethodno ugrijte na 200°C i pecite tijesto 35-40 minuta. Kad se potpuno ohladilo, prerežite na pola i napunite željenom kremom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.