gastro postao
Danas vam donosimo recept za odlične energetske kolačića od bučinih i lanenih sjemenki, zobenih pahuljica i brusnica.
Bučine su sjemenke odlična i zdrava grickalica, dostupna u većim trgovinama kroz cijelu godinu, a podići će okus i izgled vaših energetskih kolačića na jednu novu razinu.
Priprema i pečenje traju manje od pola sata, a možete ih ohlađene spremiti u plastičnu posudu, dobro zatvoriti i čuvati nekoliko dana u hladnjaku.
Sastojci:
- 50 ml kokosovog ulja
- 5 žlica meda
- 100 g zobenih pahuljica
- 80 g suhih brusnica
- 80 g bučinih sjemenki
- 40 g sjemenki lana
- 1/2 žličice soli
- 2 jaja
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i prekrijte lim papirom za pečenje.
- Zagrijte kokosovo ulje i med i dobro sjedinite, a zatim maknite s vatre.
- U većoj zdjeli pomiješajte pahuljice, sjemenke, brusnice i sol, dodajte jaja, a zatim i toplu smjesu ulja i meda.
- Uz pomoć žlice posložite kolačiće na lim za pečenje i pecite 15 minuta.
Želimo vam dobar dan!