Espresso martini fudge je sve što želiš od deserta. Savršena kombinacija kave, čokolade i likera – sve u jednom zalogaju!
Kombinacija kave, čokolade i irskih likera? Možda zvuči kao da se spremaš smućkati savršen koktel (možeš i to ako baš želiš), ali u ovom slučaju – to je recept za jedan od deserata kojima doista nije lako odoljeti... posebno ako obožavaš kavu!
Espresso martini fudge ima sve što volimo u kultnom napitku: intenzivan okus espressa, bogatu kremoznost i onu dozu sofisticiranosti koju samo pravi klasik može imati. A najbolji dio? Priprema je prejednostavna – treba ti samo malo strpljenja dok se sve ne stegne do savršene teksture.
Ne gasi ekran dok kuham
Espresso Martini Fudge
80 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
36
porcija
SREDNJE
DONJI SLOJ
Sastojci
Suncokretovo ulje
Čokolada - komadići
170
g
Kondenzirano mlijeko
0,75
šalica
Tamna čokolada
85
g
Marshmallow krema
2
žlica
Espresso - instant prah
2
žlica
Maslac
1
žlica
Kahlúa
1,50
žlica
Postupak
Kalup dimenzija 20 x 20 cm obloži papirom za pečenje, ostavljajući 5 cm viška sa svake strane za lakše vađenje. Lagano ga namasti uljem.
U srednje velikoj zdjeli sigurnoj za mikrovalnu otopi čokoladne kapljice, kondenzirano mlijeko i nasjeckanu tamnu čokoladu.
Zagrijavaj u mikrovalnoj pećnici u intervalima od 30 sekundi, miješajući između svakog, dok smjesa ne postane glatka, oko 90 sekundi ukupno. Prebaci u srednji lonac.
U maloj zdjeli pomiješaj Marshmallow kremu, espresso prah, maslac i slavni irski liker od kave Kahlúu. Silikonskom špatulom dodaj smjesu u lonac s otopljenom čokoladom.
Zagrijavaj na srednje jakoj vatri, neprestano miješajući, dok se svi sastojci ne sjedine, oko 1 minutu. Smjesu izlij u pripremljeni kalup i zagladi površinu. Operi lonac prije pripreme sljedećeg sloja.
GORNJI SLOJ
Sastojci
Bijela čokolada- komadići
240
g
Kondenzirano mlijeko
0,75
šalica
Marshmallow krema
2
žlica
Maslac
1
žlica
Baileys
1,50
žlica
Kahlúa
1,50
žlica
Espresso - instant prah
Postupak
U srednje velikoj zdjeli sigurnoj za mikrovalnu otopi bijele čokoladne kapljice i kondenzirano mlijeko.
Zagrijavaj u intervalima od 30 sekundi, miješajući između svakog, dok smjesa ne postane potpuno glatka, oko 90 sekundi ukupno. Prebaci u prethodno korišteni lonac.
U maloj zdjeli pomiješaj Marshmallow kremu, maslac, Baileys i Kahlúu. Silikonskom špatulom dodaj smjesu u lonac i zagrijavaj na srednje jakoj vatri, neprestano miješajući, oko 1 minutu.
Smjesu prelij preko donjeg sloja i zagladi površinu. Ohladi u hladnjaku najmanje 2 sata, a može stajati do 5 dana prije posluživanja.
Kada je fudge potpuno stegnut, pomoću papira za pečenje podigni ga iz kalupa i stavi na dasku za rezanje.
Pospi espresso prahom, nareži na kockice i po želji ukrasi zrncima kave.
Espresso martini fudge pripremi unaprijed
Ovaj desert je savršena kombinacija dekadencije i praktičnosti – možeš ga pripremiti unaprijed i izvući u pravom trenutku, bilo da želiš impresionirati goste na večeri ili jednostavno uživati u nečem slasnom uz popodnevnu kavu.
Dva raskošna sloja – tamni, bogati čokoladni i svijetli, nježno kremasti – spaja prepoznatljiv okus kave s dodatkom likera Kahlúa i Baileys. A završni dodir? Instant espresso prah i hrskava zrna kave, za malo elegancije i puno karaktera.
Ne gasi ekran dok kuham
Espresso Martini Fudge
80 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
36
porcija
SREDNJE
DONJI SLOJ
Sastojci
Suncokretovo ulje
Čokolada - komadići
170
g
Kondenzirano mlijeko
0,75
šalica
Tamna čokolada
85
g
Marshmallow krema
2
žlica
Espresso - instant prah
2
žlica
Maslac
1
žlica
Kahlúa
1,50
žlica
Postupak
Kalup dimenzija 20 x 20 cm obloži papirom za pečenje, ostavljajući 5 cm viška sa svake strane za lakše vađenje. Lagano ga namasti uljem.
U srednje velikoj zdjeli sigurnoj za mikrovalnu otopi čokoladne kapljice, kondenzirano mlijeko i nasjeckanu tamnu čokoladu.
Zagrijavaj u mikrovalnoj pećnici u intervalima od 30 sekundi, miješajući između svakog, dok smjesa ne postane glatka, oko 90 sekundi ukupno. Prebaci u srednji lonac.
U maloj zdjeli pomiješaj Marshmallow kremu, espresso prah, maslac i slavni irski liker od kave Kahlúu. Silikonskom špatulom dodaj smjesu u lonac s otopljenom čokoladom.
Zagrijavaj na srednje jakoj vatri, neprestano miješajući, dok se svi sastojci ne sjedine, oko 1 minutu. Smjesu izlij u pripremljeni kalup i zagladi površinu. Operi lonac prije pripreme sljedećeg sloja.
GORNJI SLOJ
Sastojci
Bijela čokolada- komadići
240
g
Kondenzirano mlijeko
0,75
šalica
Marshmallow krema
2
žlica
Maslac
1
žlica
Baileys
1,50
žlica
Kahlúa
1,50
žlica
Espresso - instant prah
Postupak
U srednje velikoj zdjeli sigurnoj za mikrovalnu otopi bijele čokoladne kapljice i kondenzirano mlijeko.
Zagrijavaj u intervalima od 30 sekundi, miješajući između svakog, dok smjesa ne postane potpuno glatka, oko 90 sekundi ukupno. Prebaci u prethodno korišteni lonac.
U maloj zdjeli pomiješaj Marshmallow kremu, maslac, Baileys i Kahlúu. Silikonskom špatulom dodaj smjesu u lonac i zagrijavaj na srednje jakoj vatri, neprestano miješajući, oko 1 minutu.
Smjesu prelij preko donjeg sloja i zagladi površinu. Ohladi u hladnjaku najmanje 2 sata, a može stajati do 5 dana prije posluživanja.
Kada je fudge potpuno stegnut, pomoću papira za pečenje podigni ga iz kalupa i stavi na dasku za rezanje.
Pospi espresso prahom, nareži na kockice i po želji ukrasi zrncima kave.