Recepti 26. travnja 2017.

Fantastično hrskav pomfrit iz pećnice

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zdravija alternativa prženim krumpirićima svakako su oni iz pećnice. Uz nekoliko jednostavnih savjeta, krumpiriće iz pećnice pretvorite u još hrskavije i slasnije zalogaje...

Najvažniji će biti odabir vrste krumpira. Birajte krumpir crvenkaste kore jer će upravo takav imati optimalnu količinu škroba koji će mu dati divnu teksturu kada se ispeče.

Nakon što ste odabrali idealnu sortu krumpira, ogulite ga i očistite pa se bacite na sjeckanje. Neka svaki komadić bude jednake veličine kako bi se na kraju svi ravnomjerno ispekli. 

Nasjeckane krumpiriće osušite papirnatim ručnicima kako bi se ulje koje ćete dodati već u sljedećem koraku u potpunosti uhvatilo za površinu krumpirića. Koristite maslinovo ili suncokretovo ulje, oko dvije žlice na pola kile krumpira. Pečete li krumpiriće bez ulja, oni će imati mekšu površinu i bit će više nalik klasičnom pečenom krumpiru.
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Rukama sjedinite ulje i krumpiriće pa ih zatim ravnomjerno rasporedite po površini. Pripazite da se krumpirići ne preklapaju kako se ne bi slijepili što će rezultirati mekšom i skliskom površinom. 

Pećnicu upalite na 200 stupnjeva i pustite da se zagrije do kraja. Velika temperatura rezultirat će hrskavijim krumpirićima koji će iznutra imati finu kremastu teksturu. Na pola pečenja, krumpiriće izvadite iz pećnice pa ih preokrenite kako bi se sa svih strana ispekli jednako.

Dok se krumpirići peku, pripremite omiljeni umak pa u njima uživajte odmah po vađenju iz pećnice, dok su još vrući, svježi i hrskavi.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.