Recepti 13. listopada 2014.

Fantazija s mljevenim mesom

gastro postao gastro.24sata.hr
Kuhane krumpire nadjenite smjesom od mesa, slanine i jaja, prelijte umakom i zapecite u pećnici

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 398

Umak

  • 40 g maslac, slani
  • 20 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 dl goveđi temeljac
  • 50 g topljivi sir
  • peršin, list

Ostalo

  • 8 kom krumpir, zreli
  • 500 g mljeveno meso
  • 2 žlica ulje, biljno
  • 1 kom luk ,crveni
  • 50 g slanina suha (prerašt. mršava)
  • 1 kom jaje kokošje
  • mažuran
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Na luku propirjajte slaninu i meso te začinite mažuranom, solju i paprom. kad je meso omekšalo, pustite ga da se ohladi te dodajte jaje.
  2. Ogulite krumpire, prepolovite i izdubite im unutrašnjost. Stavite kuhati 20 minuta pa složite u namašćenu vatrostalnu zdjelu i nadjenite mesom. Stavite ih u pećnicu na 180°C oko 20 minuta.
  3. Za umak na maslacu prepržite brašno, zalijte temeljcem te umiješajte trokutiće sira. Pospite nasjeckanim peršinom.
  4. Izvadite krumpire iz pećnice i zalijte umakom te pecite još desetak minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.