gastro postao
Kuhane krumpire nadjenite smjesom od mesa, slanine i jaja, prelijte umakom i zapecite u pećnici
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 398
Umak
- 40 g maslac, slani
- 20 g pšenično brašno, bijelo
- 2 dl goveđi temeljac
- 50 g topljivi sir
- peršin, list
Ostalo
- 8 kom krumpir, zreli
- 500 g mljeveno meso
- 2 žlica ulje, biljno
- 1 kom luk ,crveni
- 50 g slanina suha (prerašt. mršava)
- 1 kom jaje kokošje
- mažuran
- sol
- papar
Priprema
- Na luku propirjajte slaninu i meso te začinite mažuranom, solju i paprom. kad je meso omekšalo, pustite ga da se ohladi te dodajte jaje.
- Ogulite krumpire, prepolovite i izdubite im unutrašnjost. Stavite kuhati 20 minuta pa složite u namašćenu vatrostalnu zdjelu i nadjenite mesom. Stavite ih u pećnicu na 180°C oko 20 minuta.
- Za umak na maslacu prepržite brašno, zalijte temeljcem te umiješajte trokutiće sira. Pospite nasjeckanim peršinom.
- Izvadite krumpire iz pećnice i zalijte umakom te pecite još desetak minuta.