gastro postao
Zapečeni krumpir s neodoljivim nadjevom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 233
Krumpir
- 4 kom krumpir, zreli
- 75 ml ekstra djevičansko maslinovo ulje
Preljev
- 200 ml vrhnje kiselo (12% masti)
- sol
- svježe mljeveni papar
- vlasac ( listovi)
Priprema
- Krumpir u ljusci kuhajte u kipućoj vodi 25-30 minuta. Kad se malo ohladi, zarežite svaki krumpir do polovice kako biste napravili džep.
- U njega stavite žlicu kiselog vrhnja, posolite, popaprite i prelijte maslinovim uljem. Stavite u namašćen lim i pecite u pećnici na 200°c oko 15 minuta.
- Prije posluživanje na krumpir dodajte vrhnje pomiješano sa solju, paprom i začinima prema želji. Na kraju pospite narezanim vlascem.
Izvor Skuhatćute