Recepti 03. listopada 2014.

Fantazija s vrhnjem

gastro postao gastro.24sata.hr
Zapečeni krumpir s neodoljivim nadjevom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 233

Krumpir

  • 4 kom krumpir, zreli
  • 75 ml ekstra djevičansko maslinovo ulje

Preljev

  • 200 ml vrhnje kiselo (12% masti)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • vlasac ( listovi)

Priprema

  1. Krumpir u ljusci kuhajte u kipućoj vodi 25-30 minuta. Kad se malo ohladi, zarežite svaki krumpir do polovice kako biste napravili džep.
  2. U njega stavite žlicu kiselog vrhnja, posolite, popaprite i prelijte maslinovim uljem. Stavite u namašćen lim i pecite u pećnici na 200°c oko 15 minuta.
  3. Prije posluživanje na krumpir dodajte vrhnje pomiješano sa solju, paprom i začinima prema želji. Na kraju pospite narezanim vlascem.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.