Kremast i slastan, rižoto od patlidžana oduševit će vas jednostavnošću, okusima i teksturom...
Jednostavan, brz i kremast rižoto idealan je za pripremu tijekom tjedna. Neće vam oduzeti previše vremena, a obožavat će ga baš svi. Ovako bezmesnom, dodati mu možete slaninu ili pancetu nasjeckanu na kockice, no svakako isprobajte i bezmesnu varijantu. Vjerujte, nećete se razočarati.
Na kraju kuhanja rižota nikako nemojte zaboraviti maslac i parmezan koji će ga učiniti još finijim i kremastijim. Za prste polizati!
Potrebno vam je:
- 2 patlidžana
- 1 luk
- 2 žlice krupne morske soli
- 3 režnja češnjaka
- 2 žlice peršina
- 80 ml maslinovog ulja
- 50 g maslaca
- 350 g riže
- 1 l temeljca
- sol
- svježe mljeveni papar
- parmezan
Priprema:
- Operite patlidžane i narežite ih na kockice. Posolite i ostavite da stoje oko pola sata kako biste iz njih izvukli višak vode.
- Pirjajte luk, pustite da se zažuti pa mu dodajte češnjak, a zatim ubacite i patlidžane te ih pustite da se pirjaju dok ne omekšaju.
- Ubacite rižu, tostirajte je 2 min miješajući.
- Dodajte po 125 ml temeljca miješajući dok se ne upije.
- Kad riža omekša dodajte maslac i parmezan, pa poslužite toplo.
Dobar tek!