Recepti 13. listopada 2014.

Fettuccine s gorgonzolom

gastro postao gastro.24sata.hr
Tjestenina se slaže sa sirom u gotovo svim kombinacijama, pogotovo s gorgonzolom i svježim kravljim sirom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 555

Potrebno vam je

  • 100 g gorgonzola
  • 300 ml vrhnje za kuhanje
  • 250 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
  • 350 g tjestenina s jajima
  • 200 g mladi špinat
  • 200 g kuhana šunka
  • peršin, list
  • sol

Priprema

  1. Skuhajte fettuccine tjesteninu prema uputama na pakiranju.
  2. U zdjelici za umak zagrijte 65 g gorgonzole, vrhnje za kuhanje i kravlji sir. Držite na vatri 4-5 minuta uz neprestano miješanje.
  3. Pomiješajte kuhanu tjesteninu s poprženim špinatom na malo ulja, šunkom i peršinom te malo posolite. Prelijte sa sirevima i pomiješajte.

Tjestenina se slaže sa sirom u gotovo svim kombinacijama, pogotovo s gorgonzolom i svježim kravljim sirom

Izvor Žena.hr

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.