gastro postao
Tjestenina se slaže sa sirom u gotovo svim kombinacijama, pogotovo s gorgonzolom i svježim kravljim sirom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 555
Potrebno vam je
- 100 g gorgonzola
- 300 ml vrhnje za kuhanje
- 250 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
- 350 g tjestenina s jajima
- 200 g mladi špinat
- 200 g kuhana šunka
- peršin, list
- sol
Priprema
- Skuhajte fettuccine tjesteninu prema uputama na pakiranju.
- U zdjelici za umak zagrijte 65 g gorgonzole, vrhnje za kuhanje i kravlji sir. Držite na vatri 4-5 minuta uz neprestano miješanje.
- Pomiješajte kuhanu tjesteninu s poprženim špinatom na malo ulja, šunkom i peršinom te malo posolite. Prelijte sa sirevima i pomiješajte.
Tjestenina se slaže sa sirom u gotovo svim kombinacijama, pogotovo s gorgonzolom i svježim kravljim sirom
Izvor Žena.hr