gastro postao
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1611
Riba i povrće
- 500 g kelj lisnati
- 125 g maslac, slani
- 2 žlica ulje maslinovo
- 4 žlica ulje suncokretovo
- 3 režanj češnjak
- 0.50 žličica čili u prahu
- 35 g pšenično brašno, bijelo
- 550 g oslić
Umak
- 60 ml vino bijelo
- 60 ml vinski ocat
- 4 žlica limunov sok
- 200 g maslac, slani
- 1 kom mladi luk
- sol
- papar
Priprema
- Pomiješajte vino i ocat pa ulijte u lonac i pustite da zavrije. Dodajte nasjeckani mladi luk i začinite. Smanjite vatru i kuhajte od šest do osam minuta. Dodajte dvije žlice limunova soka, ocijedite kako bi ostala samo tekućina pa vratite u lonac i kuhajte još 30 sekundi. Zatim dodajte maslac i miješajte dok se ne otopi. Maknite s vatre i ulijte ostatak limunova soka.
- Blanširajte kelj u posoljenoj vodi pa kuhajte pet minuta. Ugrijte tavu s dvije žlice maslinova ulja i maslacem na jakoj vatri. Dodajte češnjak i čili pa pržite minutu. Nakon toga dodajte kelj i promiješajte te pržite još deset minuta.
- Ostatak ulja ugrijte u drugoj tavi. Začinite brašno pa time pospite filete ribe. Pržite ih u ugrijanom ulju od dvije do tri minute sa svake strane.