Recepti 05. listopada 2014.

Filetirana riba s češnjakom i mladim keljom

gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1611

Riba i povrće

  • 500 g kelj lisnati
  • 125 g maslac, slani
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 4 žlica ulje suncokretovo
  • 3 režanj češnjak
  • 0.50 žličica čili u prahu
  • 35 g pšenično brašno, bijelo
  • 550 g oslić

Umak

  • 60 ml vino bijelo
  • 60 ml vinski ocat
  • 4 žlica limunov sok
  • 200 g maslac, slani
  • 1 kom mladi luk
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Pomiješajte vino i ocat pa ulijte u lonac i pustite da zavrije. Dodajte nasjeckani mladi luk i začinite. Smanjite vatru i kuhajte od šest do osam minuta. Dodajte dvije žlice limunova soka, ocijedite kako bi ostala samo tekućina pa vratite u lonac i kuhajte još 30 sekundi. Zatim dodajte maslac i miješajte dok se ne otopi. Maknite s vatre i ulijte ostatak limunova soka.
  2. Blanširajte kelj u posoljenoj vodi pa kuhajte pet minuta. Ugrijte tavu s dvije žlice maslinova ulja i maslacem na jakoj vatri. Dodajte češnjak i čili pa pržite minutu. Nakon toga dodajte kelj i promiješajte te pržite još deset minuta.
  3. Ostatak ulja ugrijte u drugoj tavi. Začinite brašno pa time pospite filete ribe. Pržite ih u ugrijanom ulju od dvije do tri minute sa svake strane.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.