gastro postao
Pijesak torta je desert sastavljen od tri kreme - sve imaju istu osnovu i samo jednu namirnicu po kojoj se razlikuju. Može li jednostavnije?
Pijesak torta jedan je od najpoznatijih kolača koji se spravlja bez pečenja. Spravlja se brzo i jednostavno - dovoljno je tek 30-ak minuta za pripremu. Premda je riječ o jednostavnom kolaču, na stolu izgleda doista privlačno i raskošno. Okus mu je također sjajan, a ljubitelji slatkih krema doći će na svoje.
Naime ova torta sastoji od tri vrlo ukusne kreme koje imaju potpuno istu osnovu. Budući da je osnovna krema identična, ono što je različito su namirnice koje se u nju dodaju za finalni okus. Tako je jedna krema s okusom oraha, druga s kokosom, a treća s keksima.
Pijesak torta
Sastojci:
- 1 l mlijeka
- 4 pudinga od vanilije
- 300 g šećera
- 250 g maslaca
- 200 g mljevenih keksa
- 200 g kokosa
- 200 g mljevenih oraha
- šlag za ukrašavanje
Priprema:
- Skuhaj četiri pudinga od vanilije, ali ne prema uputama s pakiranja, nego u 1 litri mlijeka. Zatim ohladi puding pa u njega dodaj pjenasto pomiješan maslac sa šećerom.
- Smjesu podijeli na tri dijela.
- U jedan dio dodaj kokos, u drugi mljevene orahe, a u treći mljevene kekse. Dodaj toliko sastojaka da puding bude dovoljno čvrst da se može razmazati.
- U kalup za tortu stavi prvo kremu s keksom, potom kremu s kokosom, a na kraju s orasima.
- Ukrasi tortu šlagom. Možeš ostaviti tortu u hladnjaku da se malo stisne.