U samo nekoliko dana milijuni su pogledali ovaj videorecept za ukusnu i jednostavnu slasticu
Ukusna torta s finom, sočnom kremom zasigurno će biti hit svakog slavljeničkog (ali i 'običnog' obiteljskog) stola. Ova torta jednako je lijepa za oko, kao što je ukusna za nepce.
Premda je spravljanje vrlo jednostavno i brzo (priprema i pečenje traju zajedno malo više od 30 minuta), okus je osvježavajuće božanstven.
Ne gasi ekran dok kuham
Sočna zimska torta
10 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
TIJESTO
Sastojci
Jaje
2
kom
Vanilin šećer
8
g
Šećer
100
g
Suncokretovo ulje
50
ml
Maslac
50
g
Brašno
340
g
Prašak za pecivo
10
g
KREMA
Sastojci
Breskve iz kompota
200
g
Mlijeko
400
ml
Vanilin šećer
10
g
Žumanjak
1
kom
Šećer
3
žlica
Gustin (Kukuruzni Škrob)
4
žlica
Vrhnje za šlag
200
ml
Listići badema
Postupak
U veliku zdjelu stavi jaja, vanilin šećer, šećer i ulje te dobro promiješaj pjenjačom. Dodaj maslac te umiješaj. Zatim dodaj brašno i prašak za pecivo te rukama zamijesi tijesto.
Od tijesta odvoji dio te napravi kuglu veličine šake, omotaj taj dio tijesta prozirnom folijom pa stavi na 20 minuta u zamrzivač.
Namašćeni okrugli kalup (promjera cca 24 cm) obloži preostalim tijestom po dnu i malo po rubu.
Nareži breskve na kockice. U lonac ulij mlijeko, dodaj vanilin šećer, žumanjak i 3 žlice šećera. Zatim dodaj 4 žlice kukuruznog škroba te sve promiješaj pjenjačom da dobiješ finu kremu.
Ulij vrhnje za šlag te sve dobro promiješaj pjenjačom. Dodaj usitnjene breskve i dobro ih umiješaj.
Prebaci kremu na tijesto u kalupu pa zagladi. Po kremi naribaj tijesto iz zamrzivača. Po tome pospi listiće badema. Peci u pećnici zagrijanoj na 180-200 stupnjeva oko 25 minuta. Izvadi tortu iz pećnice i kalupa te pospi šećerom u prahu.
Isprobaj i ove super slatke recepte uz koje ćeš lakše preživjeti zimu...
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.