gastro postao
Polumjeseci od lisnatog tijesta poslužit će kao idealna grickalica u svakoj prigodi
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 314
Potrebno vam je
- 200 g tijesto za savijače
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
Priprema
- Polovice lisnatog tijesta polegnite jednu uz drugu da se 20-30 min otapaju na sobnoj temperaturi. Tijesto nemojte razvaljati.
- Limenim polumjesečastim oblikom ili čašom izrežite od tijesta 20 polumjeseca.
- Preostalo tijesto, odnosno preostale komade tijesta, polegnite jedne na druge , lagano ih pritisnite da se spoje, razvaljajte ih pa izrežite nove polumjesece.
- Lim isplahnite hladnom vodom, poslažite na njega izrezane polumjesece i premažite ih umućenim žutanjkom. Na površinu fleurona zarežite oštrim nožem rešetku pa ih ostavite 15 min da stoje.
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva C. Pecite ih 15 minuta na srednjoj prečki i poslužite što toplije.