Recepti 13. listopada 2014.

Focaccia s maslinama

Focaccia s maslinama
gastro postao gastro.24sata.hr
Na stol servirajte pravi okus Italije u obliku pogačica s maslinama

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 70

Tijesto

  • 500 g glatko brašno
  • 0.50 kom kvasac, svježi
  • 3 dl voda
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 1 žlica sol

Nadjev

  • 150 g masline, crne
  • 4 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • krupna morska sol

Priprema

  1. Brašno stavite u posudu za miješenje tijesta, dodajte sol i ulje. Svježi kvasac razmutite u mlakoj vodi. U brašnu udubite jamicu pa u nju ulijte mlaku tekućinu. Pomoću miksera s nastavkom za tvrđa tijesta umiješajte sve sastojke.
  2. Tijesto potom izvrnite na pobrašnjenu dasku i izradite rukama dok ne postane sasvim podatno i elastično. Oblikujte ga u kuglu položite u lagano nauljenu posudu i pokrijte nauljenom plastičnom folijom. Ostavite ga da buja oko sat/sat i pol ili dok se obujam tijesta ne udvostruči.
  3. Dignuto tijesto lagano premijesite rukama, zatim ga valjkom istanjite u oblik pogače debljine 1 cm i položite u nauljeni lim za pečenje. Pokrijte ga kuhinjskom krpom i ostavite 30 min na toplome.
  4. Po dignutom tijestu rasporedite masline (nježno ih utisnite u tijesto), sve premažite uljem i pospite solju.
  5. Pogaču pecite 10 - 12 minuta u pećnici ugrijanoj na 200 Celzijevih stupnjeva dok se površina pogače lijepo ne zapeče. Izvađenu pogaču još jednom premažite uljem. Režite kad se malo ohl
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.