Recepti 03. listopada 2014.

Focaccia s mini rajčicama

gastro postao gastro.24sata.hr
Dobro zagrijana pećnica i dovoljno vremena za "odmaranje" pogača tajna su slasnih focaccia

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 505

Tijesto

  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 7 g suhi kvasac
  • 1 mala žlica sol
  • 1.50 mala žlica šećer, kristal
  • 250 ml mineralna voda
  • 4 žlica ulje maslinovo

Posipanje

  • krupna sol
  • ružmarin
  • 15 kom rajčice, cherry
  • 5 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Zagrijte pola količine vode pa u nju dodajte kvasac i šećer, promiješajte te pustite da se kvasac digne. Prosijte brašno i sol, ulijte ulje, dodajte kvasac i preostalu gaziranu vodu pa zamijesite glatko tijesto.
  2. Oblikujte loptu od tijesta te je vratite u zdjelu i premažite s malo ulja. Pokrijte zdjelu plastičnom folijom i ostavite tijesto na toplom da se udvostruči, oko sat vremena.
  3. Oblikujte tijesto u pravokutnik pa ga stavite u vatrostalnu posudu koju ste prethodno obložili papirom za pečenje. Poslažite na tijesto minirajčice s manjim razmacima te ga pokrijte i ostavite da još raste pola sata.
  4. Izbodite ga prstima, pokrijte i ostavite da stoji još desetak minuta. Pospite focacciu ružmarinom, uljem i solju pa je pecite 20-30 minuta na 200°C.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.