gastro postao
Dobro zagrijana pećnica i dovoljno vremena za "odmaranje" pogača tajna su slasnih focaccia
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 505
Tijesto
- 500 g pšenično brašno, bijelo
- 7 g suhi kvasac
- 1 mala žlica sol
- 1.50 mala žlica šećer, kristal
- 250 ml mineralna voda
- 4 žlica ulje maslinovo
Posipanje
- krupna sol
- ružmarin
- 15 kom rajčice, cherry
- 5 žlica ulje maslinovo
Priprema
- Zagrijte pola količine vode pa u nju dodajte kvasac i šećer, promiješajte te pustite da se kvasac digne. Prosijte brašno i sol, ulijte ulje, dodajte kvasac i preostalu gaziranu vodu pa zamijesite glatko tijesto.
- Oblikujte loptu od tijesta te je vratite u zdjelu i premažite s malo ulja. Pokrijte zdjelu plastičnom folijom i ostavite tijesto na toplom da se udvostruči, oko sat vremena.
- Oblikujte tijesto u pravokutnik pa ga stavite u vatrostalnu posudu koju ste prethodno obložili papirom za pečenje. Poslažite na tijesto minirajčice s manjim razmacima te ga pokrijte i ostavite da još raste pola sata.
- Izbodite ga prstima, pokrijte i ostavite da stoji još desetak minuta. Pospite focacciu ružmarinom, uljem i solju pa je pecite 20-30 minuta na 200°C.
Izvor Skuhatćute