gastro postao
Najmlađima će se sigurno svidjeti fritata s povrćem i ribanim sirom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 157
Potrebno vam je
- 2 mala žlica ulje maslinovo
- 2 kom jaje kokošje
- 0.50 kom ljutika
- 1 kom krumpir, zreli
- 2 žlica povrće za juhu
- 2 žlica parmezan
Priprema
- Zagrijati ulje na manjoj tavi, dodati ljutiku, krumpir (narezan na kocke i skuhan na pari) i povrće i pržitit 6-8 minuta na laganoj temperaturi, povremeno miješajući, dok krumpir blago ne posmeđi.
- Posuti ribanim sirom i uliti umućena jaja. Pustiti da se donja strana zapeče bez miješanja, a zatim fritatu okrenuti na drugu stranu da se i ona zapeče.
- Kad je gotova fritatu narezati na trokutiće ili štapiće.
Izvor www.smrznutojezdravo.com