Recepti 03. listopada 2014.

Frittata s tikvicama i krumpirom

gastro postao gastro.24sata.hr
Bogata frittata oduševit će vas cijelim spektrom boja, mirisa i okusa

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 108

Potrebno vam je

  • 700 g krumpir, zreli
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 2 žlica vinski ocat
  • 2 kom tikvice, zelene
  • 125 g feta sir
  • 0.25 šalica bosiljak, vezica
  • 6 kom rajčica, crvena
  • 1 šalica tjestenina bez jaja
  • 1 kom luk ,crveni
  • 6 kom jaje kokošje

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°c.
  2. Obložite dva lima masnim papirom. Krumpir narežite i prelijte žlicom maslinova ulja i pomiješajte. Narezane rajčice u drugom limu prelijte žlicom maslinova ulja i octom pa promiješajte. Sve posolite i popaprite pa pecite 30 minuta.
  3. Zagrijte ostatak ulja u tavi i na njemu propirjajte luk. Kad je gotov, promiješajte ga s krumpirom. Dodajte i tikvice, fetu, rajčice, skuhanu tjesteninu te bosiljak. Posolite i popaprite pa sve promiješajte i prebacite u tavu.
  4. Dodajte razmućena jaja pa pecite sedam-osam minuta s jedne strane, okrenite pa pecite još toliko.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.