gastro postao
Bogata frittata oduševit će vas cijelim spektrom boja, mirisa i okusa
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 108
Potrebno vam je
- 700 g krumpir, zreli
- sol
- svježe mljeveni papar
- 3 žlica ulje maslinovo
- 2 žlica vinski ocat
- 2 kom tikvice, zelene
- 125 g feta sir
- 0.25 šalica bosiljak, vezica
- 6 kom rajčica, crvena
- 1 šalica tjestenina bez jaja
- 1 kom luk ,crveni
- 6 kom jaje kokošje
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°c.
- Obložite dva lima masnim papirom. Krumpir narežite i prelijte žlicom maslinova ulja i pomiješajte. Narezane rajčice u drugom limu prelijte žlicom maslinova ulja i octom pa promiješajte. Sve posolite i popaprite pa pecite 30 minuta.
- Zagrijte ostatak ulja u tavi i na njemu propirjajte luk. Kad je gotov, promiješajte ga s krumpirom. Dodajte i tikvice, fetu, rajčice, skuhanu tjesteninu te bosiljak. Posolite i popaprite pa sve promiješajte i prebacite u tavu.
- Dodajte razmućena jaja pa pecite sedam-osam minuta s jedne strane, okrenite pa pecite još toliko.
Izvor Skuhatćute