Recepti 29. lipnja 2020.

Gablec ne mora biti dosadan! Pripremili smo nekoliko ideja...

gastro postao gastro.24sata.hr
Ako ti nedostaje ideja za pripremu gableca, inspiraciju potraži u nastavku...

Ljeto je došlo na velika vrata i svojim visokim temperaturama udaljava nas od kuhinje i dugačkih priprema te pečenja slastica s više komponenti. Ono čemu se sada okrećemo slasni su zalogaji, spremni u samo nekoliko minuta, sa što manje sastojaka. 

U nastavku ti donosimo nekoliko ideja, što slanih, što slatkih, a ti izaberi što ćeš ovog tjedna pripremiti.

 

Možda vas zanima... Pahuljaste palačinkice od jogurta i jagoda Recepti

 

BLT sendvič 

Samo tri osnovna sastojka potrebna su ti za njegovu pripremu, no po želji upotpuniti ga možeš svim onim okusima koji ti donose veselje! Jednostavan i ukusan, odličan je za pripremu onda kada ne znaš što bi, a u hladnjaku imaš od svega po malo. Na jedan kat ili tri, ti odluči, jer pogriješiti ne možeš!

 

Možda vas zanima... Dan započni popularnim BLT sendvičem! Recepti

 

 | Author: Guliver/Shutterstock foto: Guliver/Shutterstock

Panzanella – salata od starog kruha

Još jedan recept idealan za potrošiti ostatke iz hladnjaka jest ova salata u koju možeš ubaciti i komadiće staroga kruha. "Idealna kao predjelo ili samostalno jelo, ohlađena, poslužena u dobrom društvu polusuhog traminca", preporučuje Andrea.

 

Možda vas zanima... Panzanella – ljetna salata od starog kruha Kolumne

 

 | Author: Geeketa foto: Geeketa

Popečci od tikvica i sira

Za male i za one stare, za doručak, ručak, gablec ili laganu večeru, ovi popečci od tikvica i sira s pripremom u kalupu za muffine idealni su ljetni recept. Brzo gotovi, od nekoliko jednostavnih sastojaka, slasne popečke nema tko neće 'uzeti s nogu' i uživati u njima! Stoga, pobrini se da ih pripremiš i više nego dovoljno!

 

Slani muffini Možda vas zanima... Muffini od tikvica i sira za cijelu obitelj Recepti

 

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Pohani kruh s jagodama 

Bilo da nisi raspoložena pa si želiš priuštiti neki slatki zalogaj ili jednostavno žudiš za toplim okusom koji će se topiti u tvojim ustima i usrećiti te, ovaj pohani kruh s jagodama i neodoljivim punjenjem u vidu namaza od lješnjaka rješenje je za sve tvoje probleme! Samo nekoliko minuta uz štednjak i on je spreman zato nemoj čekati i baci se na pripremu! 

 

Možda vas zanima... Pohani kruh s jagodama i neodoljivim punjenjem Recepti

 

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Domaće granola pločice

Iako se neki ljudi bez problema mogu ograditi od slatkih malenih zalogaja i sočnih deserata, ako ti ne spadaš u tu grupu, pobrini se da uvijek na dohvat ruke imaš nešto što će ti po potrebi pomoći podići razinu šećera ili te jednostavno usrećiti! To 'nešto' ne mora uvijek biti kalorično i nezdravo, zato ti donosimo ovaj recept za domaće granola pločice. Osim što su ukusne, ne moraš ih ni peći stoga su idealan ljetni recept!

 

Možda vas zanima... Granola pločice sa suhim smokvama i bademima Recepti

 

 | Author: Guliver/Shutterstock foto: Guliver/Shutterstock

Vafli koji neodoljivo podsjećaju na banana bread

Ako ipak trebaš nešto što će te djelomice podsjetiti na comfort food, donosimo ti odličan recept za vafle koji će biti spremni za posluživanje za samo deset minuta. Pripremi sve sastojke, pomiješaj, ispeci ih i u tren oka imaš spreman slatki gablec, lagani desert s dodatkom kuglice sladoleda ili slatki zalogaj za društvo!

 

Možda vas zanima... Ovi vafli okusom neodoljivo podsjećaju na banana kruh Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.