Recepti 15. listopada 2014.

Galette sa šljivama

Galette-sa-šljivama
Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Francuska kuhinja donosi nam neodoljivu slasticu s hrskavim tijestom i voćem

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 433

Potrebno vam je

  • 1 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 0.25 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 1.50 žličica šećer, kristal
  • 0.50 žličica sol
  • 0.50 šalica maslac, slani
  • 5 žlica voda
  • 4 kom šljiva
  • 4 žlica šećer, kristal
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 3 žlica marcipan
  • 1 žličica maslac, slani
  • 1 žlica sušeni timijan
  • 1 kom jaje kokošje
  • 3 žlica šećer, kristal

Priprema

  1. U mikseru ili zdjeli izmiješajte brašno, šećer, sol i komadiće maslaca. Dodajte hladnu vodu. Zamotajte tijesto i stavite u hladnjak na sat vremena.
  2. Narežite šljive i pospite ih šećerom i brašnom. na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto u krug. Na sredinu stavite marcipan, koji ste stavili u mikrovalnu na 15 sek. Poslažite šljive u krug po tijestu. Pospite ih timijanom.
  3. Presavinite rub tijesta preko šljiva, premažite tijesto jajetom i pospite šećerom. Pecite 15-20 min na 220°c. Ohladite prije posluživanja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.