gastro postao
Francuska kuhinja donosi nam neodoljivu slasticu s hrskavim tijestom i voćem
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 433
Potrebno vam je
- 1 šalica pšenično brašno, bijelo
- 0.25 šalica pšenično brašno, bijelo
- 1.50 žličica šećer, kristal
- 0.50 žličica sol
- 0.50 šalica maslac, slani
- 5 žlica voda
- 4 kom šljiva
- 4 žlica šećer, kristal
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
- 3 žlica marcipan
- 1 žličica maslac, slani
- 1 žlica sušeni timijan
- 1 kom jaje kokošje
- 3 žlica šećer, kristal
Priprema
- U mikseru ili zdjeli izmiješajte brašno, šećer, sol i komadiće maslaca. Dodajte hladnu vodu. Zamotajte tijesto i stavite u hladnjak na sat vremena.
- Narežite šljive i pospite ih šećerom i brašnom. na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto u krug. Na sredinu stavite marcipan, koji ste stavili u mikrovalnu na 15 sek. Poslažite šljive u krug po tijestu. Pospite ih timijanom.
- Presavinite rub tijesta preko šljiva, premažite tijesto jajetom i pospite šećerom. Pecite 15-20 min na 220°c. Ohladite prije posluživanja.