Recepti 03. listopada 2014.

Glazirana piletina s balzamičkim octom i pinjolima

gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 8

Potrebno vam je

  • 6 filet pile (bijelo meso bez kosti)
  • 0.25 šalica aceto balsamico
  • 3 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 2 režanj češnjak
  • 3 šalica pileći temeljac
  • 1 šalica vino bijelo
  • 1 mala žlica đumbir, korijen
  • sol
  • 0.25 šalica menta
  • 0.50 šalica pinjol,preprženi

Priprema

  1. Prelijte piletinu balzamičkim octom i šećerom te ostavite da se marinira u hladnjaku najmanje pola sata ili preko noći.
  2. Napravite umak. Ugrijte ulje u tavi pa dodajte nasjeckan češnjak i pržite nekoliko sekundi. Zalijte temeljcem i vinom pa dodajte metvicu. Kuhajte deset minuta dok se umak ne reducira za trećinu. Umiješajte đumbir. Maknite s vatre i izvadite metvicu.
  3. Ugrijte pećnicu na 220°c. Začnite mariniranu piletinu solju i stavite u lim za pečenje pa pecite pola sata. Ugrijte umak i dodajte marinadu. Izvadite piletinu iz pećnice i dodajte umak pa pecite još desetak minuta. Poslužite posutu metvicom i tostiranim pinjolima. Možete dodati i omiljenu salatu poput matovilca ili maslačka.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.