gastro postao
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 8
Potrebno vam je
- 6 filet pile (bijelo meso bez kosti)
- 0.25 šalica aceto balsamico
- 3 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 1 žlica ulje maslinovo
- 2 režanj češnjak
- 3 šalica pileći temeljac
- 1 šalica vino bijelo
- 1 mala žlica đumbir, korijen
- sol
- 0.25 šalica menta
- 0.50 šalica pinjol,preprženi
Priprema
- Prelijte piletinu balzamičkim octom i šećerom te ostavite da se marinira u hladnjaku najmanje pola sata ili preko noći.
- Napravite umak. Ugrijte ulje u tavi pa dodajte nasjeckan češnjak i pržite nekoliko sekundi. Zalijte temeljcem i vinom pa dodajte metvicu. Kuhajte deset minuta dok se umak ne reducira za trećinu. Umiješajte đumbir. Maknite s vatre i izvadite metvicu.
- Ugrijte pećnicu na 220°c. Začnite mariniranu piletinu solju i stavite u lim za pečenje pa pecite pola sata. Ugrijte umak i dodajte marinadu. Izvadite piletinu iz pećnice i dodajte umak pa pecite još desetak minuta. Poslužite posutu metvicom i tostiranim pinjolima. Možete dodati i omiljenu salatu poput matovilca ili maslačka.
Izvor Skuhatćute