Recepti 13. listopada 2014.

Gluten free torta od naranče i badema

Gluten free torta od naranče i badema
gastro postao gastro.24sata.hr
Iz kuhinje naše blogerice Lorenke Copić dolazi i ova torta u kojoj glavnu ulogu igra naranča, ali ovog puta u kombinaciji s bademima.

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 775

Potrebno vam je

  • 2 kom naranča (žuto - narančasto meso)
  • 4 kom jaje kokošje
  • 250 g šećer, kristal
  • 300 g bademi,mljeveni
  • 1 mala žlica prašak za pecivo

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 160 °C.
  2. Namazati 20 cm okrugli okvir za tortu.
  3. Naranče očistiti, narezati na ploške staviti u posudu za kuhanje.
  4. Naliti vode da prekrije naranče. Zakuhati 10-tak minuta. Maknuti s vatre. Blenderom usitniti u kašu.
  5. Pjenasto umutiti šećer i jaja. Dodati kašu od naranče, mljevene bademe, prašak za pecivo. Ručno promiješati.
  6. Peći 1 sat. Ostaviti da se ohladi.

Iz kuhinje naše blogerice Lorenke Copić dolazi i ova torta u kojoj glavnu ulogu igra naranča, ali ovog puta u kombinaciji s bademima.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.