Slavni chef Gordon Ramsay ima recept za koji tvrdi da je najbolja verzija mesnog doručka! Isprobaj njegov sendvič s grilanim mesnim doručkom i grilanim ananasom
Chef Gordon Ramsay zna svaku namirnicu pripremiti na način koji je diže na višu razinu. Također, voli i pomalo šokirati svoju publiku, a to je uspio i ovaj put kada je pripremio sendvič od mesnog doručka (Spam) – jeftine i ne osobito ukusne namirnice.
U sklopu svog YouTube serijala "Idiot Sandwich: On the Road" nedavno je na Havajima pripremio sendvič s mesnim doručkom za koji tvrdi da je – fenomenalno ukusan.
Gordon Ramsay često je u djetinjstvu jeo mesni doručak
foto: Youtube / Gordon Ramsay
Namirnica koja podsjeća na djetinjstvo
"Mesni doručak (Spam) je namirnica koja mi je obilježila djetinjstvo. Moja mama posluživala ga je uz jaje, pržene krumpiriće i grah. To je jelo bilo njezin zaštitni znak.
Mesni doručak je jeftina namirnica od koje ćemo napraviti nešto fenomenalno. Ovom kreacijom želim svojoj mami pokazati da se mesni doručak može napraviti i kao vrlo fino jelo, s malim tvistom, i to havajskim.
Gordon Ramsay
foto: Youtube / Gordon Ramsay
Jedan od sastojaka je i ananas… Oni koji me dulje prate znaju koliko mi ananas baš zna ići na živce, no ovi havajski uistinu su fenomenalni – jako su slatki i nisu kiseli. I kombinacija ovih ananasa s mesnim doručkom je savršena.
Siguran sam da je ovo najglamuroznije jelo s mesnim doručkom ikad. Hvala ti mama na inspiraciji, volim te!“. Poručio je Ramsay u videu objavljenom na njegovom YouTube kanalu. Video donosimo ispod recepta…
Sendvič s grilanim mesnim doručkom i ananasom
foto: Youtube / Gordon Ramsay
Ne gasi ekran dok kuham
Sendvič od mesnog doručka i ananasa by Gordon Ramsay
20 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
2
porcija
SREDNJE
Sastojci
Mesni doručak
250
g
Ananas
300
g
Teriyaki umak
2
žlica
Majoneza
1
žlica
Teriyaki umak
1
žličica
Miso pasta - svijetla
1
žličica
Fresno čili papričica
1
kom
Luk
1
kom
Pecivo za sendvič
2
kom
Sol
2
prstohvat
Svježe mljeveni crni papar
Postupak
Nareži mesni doručak na šnite, pazi da ne budu pretanke.
Četkom po mesnom doručku premaži teriyaki umak. U teriyaki umaku, u drugoj zdjelici mariniraj luk nareza na ploške.
Pomiješaj majonezu, 1 žličicu teriyaki umaka i 1 žličicu miso paste. Stavi sa strane.
Ananas nareži na kriške, malo tanje od mesnog doručka.
Ananas i marinirani mesni doručak stavi na grill. Grilaj i luk.
Fresno čili papričicu operi, ukloni sjemenke, nareži na 3-4 dijela i također stavi na grill.
Razreži peciva pa ih iznutra obilno premaži miso majonezom.
Peciva također stavi na grill, s namazanom stranom prema dolje. Peciva dobro pritisni rukom i/ili tavom kako bi peciva postala hrskava. Okreni peciva i grilj ih i s druge strane.
Na donji dio peciva stavi grilani luk, malo posoli i popapri, na to stavi grilani mesni doručak, na mesni doručak stavi grilani ananas, a na njega fresno čili.
Na vrh ide još malo miso majoneze te se sve pospe čipsom od ljutike i čipsom od češnjaka koje je potrebno unaprijed pripremiti. Super zamjena je i prženi luk iz trgovine, a čips od češnjaka lako je napraviti kod kuće, u tavi.
Stavi se gornji dio peciva, lagano pritisne i prereže napola.
Isprobaj i ove recepte i ideje za fine zalogaje čiji je autor Gordon Ramsay...