Recepti 13. listopada 2014.

Goveđa juha s kukuruznim žličnjacima

gastro postao gastro.24sata.hr
Žličnjaci su pahuljasti i meki uz malo jogurta ili svježeg sira

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 162

Potrebno vam je

  • 90 g kukuruzno brašno ili krupica
  • 40 g slanina suha, masna
  • 1.50 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 žlica mrkva, crvena
  • sol
  • 1 l goveđa juha

Priprema

  1. Slaninu narežite na kockice pa je popržite.
  2. Dodajte sjeckani luk i pržite. Dolijte mlijeko, a kad zakuha, umiješajte krupicu.
  3. Neka kuha nekoliko minuta dok se ne zgusne. Smjesi od krupice dodajte jaje i sol te pomoću dviju žličica oblikujte žličnjake.
  4. Kuhajte ih desetak minuta, a zatim ih dodajte vrućoj goveđoj juhi s mrkvom i graškom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.