gastro postao
                                            
                                        
                                    Žličnjaci su pahuljasti i meki uz malo jogurta ili svježeg sira
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 162
Potrebno vam je
- 90 g kukuruzno brašno ili krupica
 - 40 g slanina suha, masna
 - 1.50 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
 - 1 kom jaje kokošje
 - 1 žlica mrkva, crvena
 - sol
 - 1 l goveđa juha
 
Priprema
- Slaninu narežite na kockice pa je popržite.
 - Dodajte sjeckani luk i pržite. Dolijte mlijeko, a kad zakuha, umiješajte krupicu.
 - Neka kuha nekoliko minuta dok se ne zgusne. Smjesi od krupice dodajte jaje i sol te pomoću dviju žličica oblikujte žličnjake.
 - Kuhajte ih desetak minuta, a zatim ih dodajte vrućoj goveđoj juhi s mrkvom i graškom.
 
Izvor Skuhatćute