gastro postao
Žličnjaci su pahuljasti i meki uz malo jogurta ili svježeg sira
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 162
Potrebno vam je
- 90 g kukuruzno brašno ili krupica
- 40 g slanina suha, masna
- 1.50 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 1 kom jaje kokošje
- 1 žlica mrkva, crvena
- sol
- 1 l goveđa juha
Priprema
- Slaninu narežite na kockice pa je popržite.
- Dodajte sjeckani luk i pržite. Dolijte mlijeko, a kad zakuha, umiješajte krupicu.
- Neka kuha nekoliko minuta dok se ne zgusne. Smjesi od krupice dodajte jaje i sol te pomoću dviju žličica oblikujte žličnjake.
- Kuhajte ih desetak minuta, a zatim ih dodajte vrućoj goveđoj juhi s mrkvom i graškom.
Izvor Skuhatćute