gastro postao
Za još bolji okus ovog neodoljivog jela pecite roladu na roštilju
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 548
Nadjev
- 2 žlica maslac, slani
- 1 šalica šampinjoni (uzgojeni)
- 3 kom ljutika
- 2 žlica peršin, list
- 1 žlica ružmarin
- 1 žlica svježi timijan
- 2 režanj češnjak
- 115 g pršut
- 1 šalica kruh pšenični, bijeli
- 0.50 šalica parmezan
- sol
- svježe mljeveni papar
Potrebno vam je
- 1000 g govedina, srednje masna
- 3 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 1 žlica ružmarin
- 1 žlica svježi timijan
- 4 režanj češnjak
Priprema
Nakon što rastvorite meso kao knjigu, položite ga na plastičnu foliju te ga pokrijte drugom plastičnom folijom. Lagano ga istucite batom za meso dok ne bude upola svoje originalne debljine.
- Za nadjev u tavi otopite maslac, dodajte nasjeckane gljive i ljutike, pirjajte dok ne omekšaju, umiješajte ružmarin, timijan, peršin i češnjak pa pirjajte minutu.
- Stavite smjesu u zdjelu, umiješajte nasjeckani pršut, preprženi kruh i sir, začinite, izmiješajte te ostavite da se ohladi.
- Odstranite masnoće s mesa, prerežite ga po dužini, no ne do kraja, i rastvorite kao knjigu. Začinite dobro meso pa ga premažite nadjevom i umotajte u roladu. Zagrijte nauljenu posudu za pečenje, stavite meso, pecite četiri minute te okrenite na sve strane dok ravnomjerno ne posmeđi. Maknite s vatre pa oko mesa stavite luk, češnjak, listove ružmarina i timijana.
- Pecite otkriveno 30-40 minuta na 220°C, izvadite, pokrijte folijom i ohladite 15 minuta. Poslužite s krumpirima i povrćem.
Izvor Skuhatćute