Recepti 04. listopada 2014.

Goveđa štruca s povrćem

gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 273

Potrebno vam je

  • 10 kriška pršut
  • 750 g govedina, krta, mljevena
  • 2 šalica krušne mrvice
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 2 kom tikvice, zelene
  • 300 g kukuruz u zrnu, suhi
  • 2 žlica peršin, list

Priprema

  1. Namastite kalup za štruce. Obložite dno i strane kriškama pršuta tako da vise sa strana.
  2. U zdjeli izmiješajte meso, krušne mrvice, jaja, mrkvu, tikvicu, kukuruz i peršin. Začinite i izmiješajte. Utisnite u kalup i presavinite kriške pršuta. Pokrijte folijom i pecite 20 minuta na 180°c. maknite foliju pa pecite još 25 minuta ili dok se potpuno ne ispeče.
  3. U zdjeli izmiješajte meso, krušne mrvice, jaja, naribanu mrkvu, naribanu tikvicu, kukuruz i peršin. Začinite i izmiješajte. Utisnite u kalup i presavinite kriške pršuta. Pokrijte folijom i pecite 20 minuta na 180°c. maknite foliju pa pecite još 25 minuta ili dok se potpuno ne ispeče.
  4. Ostavite da odstoji 15 minuta prije rezanja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.