gastro postao
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 273
Potrebno vam je
- 10 kriška pršut
- 750 g govedina, krta, mljevena
- 2 šalica krušne mrvice
- 2 kom jaje kokošje
- 1 kom mrkva, crvena
- 2 kom tikvice, zelene
- 300 g kukuruz u zrnu, suhi
- 2 žlica peršin, list
Priprema
- Namastite kalup za štruce. Obložite dno i strane kriškama pršuta tako da vise sa strana.
- U zdjeli izmiješajte meso, krušne mrvice, jaja, mrkvu, tikvicu, kukuruz i peršin. Začinite i izmiješajte. Utisnite u kalup i presavinite kriške pršuta. Pokrijte folijom i pecite 20 minuta na 180°c. maknite foliju pa pecite još 25 minuta ili dok se potpuno ne ispeče.
- U zdjeli izmiješajte meso, krušne mrvice, jaja, naribanu mrkvu, naribanu tikvicu, kukuruz i peršin. Začinite i izmiješajte. Utisnite u kalup i presavinite kriške pršuta. Pokrijte folijom i pecite 20 minuta na 180°c. maknite foliju pa pecite još 25 minuta ili dok se potpuno ne ispeče.
- Ostavite da odstoji 15 minuta prije rezanja.