gastro postao
Zapecite govedinu s raznovrsnim povrćem koje ćete postaviti preko mesa u pleh za pečenje
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 395
Potrebno vam je
- 450 g krumpijer
- 350 g pastrnjak
- 250 g mrkva, crvena
- 4 mala žlica ružmarin
- 1 mala žlica sol
- 1 mala žlica svježe mljeveni papar
- 3 mala žlica ulje maslinovo
- 500 g govedina
- 1 mala žlica češnjak
- 0.50 šalica jogurt (3.2% masti)
- 1 žlica hren
- 2 mala žlica vinski ocat, bijeli
- 2 mala žlica vlasac ( listovi)
Priprema
- Pećnicu zagrijati na 230˚C. U zdjeli pomiješati krumpir narezan na četvrtine, pastrnjak (oguliti i narezati dijagonalno na komade veličine 3 cm) i mrkvu sa 3 žličice ružmarina, ¾ žličice soli, ½ žličice papra, 1 žličicom vode i 2 žličice ulja. Pleh za pečenje namastiti sa maslinovim uljem. U govedinu utrljati 1 žličicu maslinovog ulja i češnjak te začiniti sa preostalim začinima: 1 žličicom ružmarina, ¼ žličice soli i ¼ žličice papra.
- Govedinu položiti na pleh za pečenje a oko nje poslagati povrće u jednom sloju. Povrće tijekom pečenja okrenuti jednom, kada temperatura govedine dosegne 60˚C.
- Kada je meso pečeno, premjestiti ga na tanjur i prekriti folijom na 5 minuta. Povrće vratiti u pećnicu ali pećnicu isključiti.
- Za umak pomiješati jogurt, hren i ocat.
Zapecite govedinu s raznovrsnim povrćem koje ćete postaviti preko mesa u pleh za pečenje