gastro postao
                                            
                                        
                                    Na razvaljano lisnato tijesto stavite prženu govedinu, šampinjone i šunku te, nakon što odstoji u hladnjaku, ispecite u pećnici
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 425
Potrebno vam je
- 300 g lisnato tijesto
 - 600 g govedina, mršava
 - 500 g šampinjoni (uzgojeni)
 - 6 kriška kuhana šunka
 - 1 kom luk ,crveni
 - 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
 - 2 mala žlica senf dijon
 - ulje suncokretovo
 - 1 žlica maslac, slani
 - sol
 - svježe mljeveni papar
 
Priprema
- Dobro posolite i popaprite meso. Na ugrijanom ulju prepržite meso sa svih strana i premažite ga senfom pa ostavite da malo odstoji.
 - Narežite luk i usitnite šampinjone pa ih prepržite u tavi. Posolite i popaprite pa nakon minutu, dvije dodajte malo maslaca. Pržite dok ne ispari sva tekućina. Ostavite šampinjone sa strane da se ohlade.
 - Razvaljajte tijesto u pravokutnik. Na njega stavite kriške šunke, pa preko gljive usitnjene u mikseru. Na sredinu stavite biftek i obložite ga tijestom. Zamotajte u foliju i ostavite u hladnjaku pola sata.
 - Premažite tijesto žumanjcima. Pecite oko 35 min na 200°c.
 
Izvor Skuhatćute