gastro postao
Na razvaljano lisnato tijesto stavite prženu govedinu, šampinjone i šunku te, nakon što odstoji u hladnjaku, ispecite u pećnici
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 425
Potrebno vam je
- 300 g lisnato tijesto
- 600 g govedina, mršava
- 500 g šampinjoni (uzgojeni)
- 6 kriška kuhana šunka
- 1 kom luk ,crveni
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 2 mala žlica senf dijon
- ulje suncokretovo
- 1 žlica maslac, slani
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Dobro posolite i popaprite meso. Na ugrijanom ulju prepržite meso sa svih strana i premažite ga senfom pa ostavite da malo odstoji.
- Narežite luk i usitnite šampinjone pa ih prepržite u tavi. Posolite i popaprite pa nakon minutu, dvije dodajte malo maslaca. Pržite dok ne ispari sva tekućina. Ostavite šampinjone sa strane da se ohlade.
- Razvaljajte tijesto u pravokutnik. Na njega stavite kriške šunke, pa preko gljive usitnjene u mikseru. Na sredinu stavite biftek i obložite ga tijestom. Zamotajte u foliju i ostavite u hladnjaku pola sata.
- Premažite tijesto žumanjcima. Pecite oko 35 min na 200°c.
Izvor Skuhatćute