Recepti 03. listopada 2014.

Govedina wellington

Govedina wellington
gastro postao gastro.24sata.hr
Na razvaljano lisnato tijesto stavite prženu govedinu, šampinjone i šunku te, nakon što odstoji u hladnjaku, ispecite u pećnici

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 425

Potrebno vam je

  • 300 g lisnato tijesto
  • 600 g govedina, mršava
  • 500 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 6 kriška kuhana šunka
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 2 mala žlica senf dijon
  • ulje suncokretovo
  • 1 žlica maslac, slani
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Dobro posolite i popaprite meso. Na ugrijanom ulju prepržite meso sa svih strana i premažite ga senfom pa ostavite da malo odstoji.
  2. Narežite luk i usitnite šampinjone pa ih prepržite u tavi. Posolite i popaprite pa nakon minutu, dvije dodajte malo maslaca. Pržite dok ne ispari sva tekućina. Ostavite šampinjone sa strane da se ohlade.
  3. Razvaljajte tijesto u pravokutnik. Na njega stavite kriške šunke, pa preko gljive usitnjene u mikseru. Na sredinu stavite biftek i obložite ga tijestom. Zamotajte u foliju i ostavite u hladnjaku pola sata.
  4. Premažite tijesto žumanjcima. Pecite oko 35 min na 200°c.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.