gastro postao
                                            
                                        
                                    Jelo koje prikazuje bit talijanske kuhinje - jednostavnost pripreme kvalitetnih namirnica
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 233
Potrebno vam je
- 1000 g govedina, mršava
 - 30 g ekstra djevičansko maslinovo ulje
 - 15 g maslac, neslani
 - 50 g pšenično brašno, bijelo
 - 100 g vino bijelo
 - juneći temeljac
 - sol
 - papar
 - 150 g cherry rajčice
 - 250 g baguette bijeli
 - 30 ml aceto balsamico
 
Priprema
- Izrezati file od govedine na trakice posoliti i popapriti.
 - U neprijanjajuću tavu otopiti maslac i maslinovo ulje, staviti meso i peći. Nakon nekog vremena dodati bijelo vino i pustiti da ispari. Kuhati dalje dodavajući teleći brudet po ukusu.
 - Kada je pečeno, poslužiti na prženim kriškama francuskog kruha. Po želji možete poslužiti i uz tjesteninu ili kao salatu uz rikolu i rajčice.
 - Ukrasiti s rukolom koju smo začinili sa soli, biberom, aceto balsamicom i rajčicama razrezanim na četiri dijela.
 
Izvor Giusepe Daddio