gastro postao
Jelo koje prikazuje bit talijanske kuhinje - jednostavnost pripreme kvalitetnih namirnica
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 233
Potrebno vam je
- 1000 g govedina, mršava
- 30 g ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 15 g maslac, neslani
- 50 g pšenično brašno, bijelo
- 100 g vino bijelo
- juneći temeljac
- sol
- papar
- 150 g cherry rajčice
- 250 g baguette bijeli
- 30 ml aceto balsamico
Priprema
- Izrezati file od govedine na trakice posoliti i popapriti.
- U neprijanjajuću tavu otopiti maslac i maslinovo ulje, staviti meso i peći. Nakon nekog vremena dodati bijelo vino i pustiti da ispari. Kuhati dalje dodavajući teleći brudet po ukusu.
- Kada je pečeno, poslužiti na prženim kriškama francuskog kruha. Po želji možete poslužiti i uz tjesteninu ili kao salatu uz rikolu i rajčice.
- Ukrasiti s rukolom koju smo začinili sa soli, biberom, aceto balsamicom i rajčicama razrezanim na četiri dijela.
Izvor Giusepe Daddio