gastro postao
Iskoristite kim uobičajen za narokansku i meksičku kuhinju u pripremi običnih jela
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 865
Knedle
- 500 g kruh pšenični, bijeli
- 1 g luk ,crveni
- 2 g češnjak
- 200 g slanina suha, masna
- 0.10 l mlijeko kravlje, punomasno
- 3 kom jaje kokošje
- sol
- svježe mljeveni papar
Ostalo
- 800 g govedina, but
- 400 g luk ,crveni
- 0.15 l vino bijelo
- 2 režanj češnjak
- 0.50 mala žlica crvena paprika
- sol
- svježe mljeveni papar
- 3 žlica ulje suncokretovo
- 1 list lovorov list
- kim
Priprema
- Govedinu izrežete na veće kocke.
- Luk isiječete na sitne kockice te na malo ulja dobro popržite da postane zlatno žute boje. Dodate nasjeckani češnjak, prodinstate, dodate meso te pirjate dok ne ispari voda.
- Začinite solju i paprom, dodate crvenu papriku te polijete s vinom. Meso pirjate dok ne omekša te na kraju dodate 1 žlicu finzera.
- Za finzer: U mužaru ili na dasci s nožem zdrobite kim, zajedno s češnjakom i malo ulja. Gnječite dok se masa ne sjedini.
- Knedle: Suhi kruh narežete na kockice, luk i češnjak skošete. Špek narežete na sitnije kockice.
- Prodinstate na ulju luk i češnjak do zlatno žute boje, dodate špek, kratko još popržite te podlijete s mlijekom.
- Kada mlijeko zakipi skinete s vatre te prelijete preko kruha. Poklopite i pustite da se upari.
- Napravite kuglice te ih stavite kuhati 15 min u kipuću slanu vodu.
Izvor Berislav Lacković