Recepti 13. listopada 2014.

Goveđi gulaš s knedlama

Goveđi gulaš s knedlama
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristite kim uobičajen za narokansku i meksičku kuhinju u pripremi običnih jela

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 865

Knedle

  • 500 g kruh pšenični, bijeli
  • 1 g luk ,crveni
  • 2 g češnjak
  • 200 g slanina suha, masna
  • 0.10 l mlijeko kravlje, punomasno
  • 3 kom jaje kokošje
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Ostalo

  • 800 g govedina, but
  • 400 g luk ,crveni
  • 0.15 l vino bijelo
  • 2 režanj češnjak
  • 0.50 mala žlica crvena paprika
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 3 žlica ulje suncokretovo
  • 1 list lovorov list
  • kim

Priprema

  1. Govedinu izrežete na veće kocke.
  2. Luk isiječete na sitne kockice te na malo ulja dobro popržite da postane zlatno žute boje. Dodate nasjeckani češnjak, prodinstate, dodate meso te pirjate dok ne ispari voda.
  3. Začinite solju i paprom, dodate crvenu papriku te polijete s vinom. Meso pirjate dok ne omekša te na kraju dodate 1 žlicu finzera.
  4. Za finzer: U mužaru ili na dasci s nožem zdrobite kim, zajedno s češnjakom i malo ulja. Gnječite dok se masa ne sjedini.
  5. Knedle: Suhi kruh narežete na kockice, luk i češnjak skošete. Špek narežete na sitnije kockice.
  6. Prodinstate na ulju luk i češnjak do zlatno žute boje, dodate špek, kratko još popržite te podlijete s mlijekom.
  7. Kada mlijeko zakipi skinete s vatre te prelijete preko kruha. Poklopite i pustite da se upari.
  8. Napravite kuglice te ih stavite kuhati 15 min u kipuću slanu vodu.

Izvor Berislav Lacković

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.