Recepti 03. listopada 2014.

Grah s kaduljom

gastro postao gastro.24sata.hr
U zdrava jela od graha lako se zaljubiti na prvo kušanje

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 136

Potrebno vam je

  • 2400 g grah iz konzerve
  • 2 list kadulja
  • 150 ml ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 1 žlica aceto balsamico

Priprema

  1. Grah (bijeli) ocijedite i stavite u zdjelu. Operite listove kadulje, osušite ih i narežite. Žlicu maslinova ulja zagrijte u teflonskoj tavi i pržite kadulju minutu.
  2. Mješavinu ulja i kadulje prelijte preko graha pa posolite i popaprite.
  3. Oljuštite luk i češnjak. Luk narežite na kolutove, a češnjak nasjeckajte. Preostalo ulje zagrijte u tavi te na jakoj vatri popržite luk i češnjak. Zalijte žlicom balzamičnog octa i pomiješajte s grahom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.