gastro postao
Prema želji, osim govedine možete popeći i kobasicu te sitno narezanu slaninu, kao i šampinjone ili drugu vrstu gljiva
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 253
Potrebno vam je
- 350 g govedina, krta, mljevena
- 1 kom luk ,crveni
- 2 kom mrkva, crvena
- 1 kom celer, korijen
- 400 g pelati
- 1 kom grah, bijeli
- 1 kom grah,crveni
- 4 šalica goveđi temeljac
- 2 mala žlica svježe mljeveni papar
- 5 mala žlica peršin, list
- 1 kom feferon
- 250 g tjestenina s jajima
Priprema
- Popržite mljevenu govedinu u velikoj tavi dok ne poprimi smeđu boju. Ocijedite suvišnu masnoću.
- Prebacite govedinu u lonac pa dodajte sve ostale sastojke osim tjestenine i graha. Kuhajte na laganoj vatri oko 40 minuta. Dodajte grah i kuhajte još 15 minuta. Prema potrebi dolijte vode.
- Prije posluživanja skuhajte tjesteninu prema uputama. Ocijedite je i dodajte u juhu.
Izvor Skuhatćute