Recepti 13. listopada 2014.

Grah s tjesteninom i mljevenim mesom

gastro postao gastro.24sata.hr
Prema želji, osim govedine možete popeći i kobasicu te sitno narezanu slaninu, kao i šampinjone ili drugu vrstu gljiva

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 253

Potrebno vam je

  • 350 g govedina, krta, mljevena
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 1 kom celer, korijen
  • 400 g pelati
  • 1 kom grah, bijeli
  • 1 kom grah,crveni
  • 4 šalica goveđi temeljac
  • 2 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 5 mala žlica peršin, list
  • 1 kom feferon
  • 250 g tjestenina s jajima

Priprema

  1. Popržite mljevenu govedinu u velikoj tavi dok ne poprimi smeđu boju. Ocijedite suvišnu masnoću.
  2. Prebacite govedinu u lonac pa dodajte sve ostale sastojke osim tjestenine i graha. Kuhajte na laganoj vatri oko 40 minuta. Dodajte grah i kuhajte još 15 minuta. Prema potrebi dolijte vode.
  3. Prije posluživanja skuhajte tjesteninu prema uputama. Ocijedite je i dodajte u juhu.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.