gastro postao
Ako nemate bundeve, jelo možete napraviti i sa zelenim tikvicama
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 639
Potrebno vam je
- 500 g krumpir, mladi
- 500 g bundeva
- 150 ml vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- 300 ml bistra juha
- 1 grančica ružmarin
- 1 kom luk ,crveni
- 3 kom rajčica, crvena
- 250 g gouda punomasni
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 mala žlica origano
- 125 g krušne mrvice
Priprema
- Ogulite krumpire, narežite ih na polovice ili četvrtine, a potom kuhajte oko 15 minuta da malo omekšaju. Ostavite da se ocijede. Narežite bundevu na komade veličine zalogaja i stavite u posudu za kuhanje. Dodajte vino, bistru juhu od povrća i ružmarin pa sve kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta.
- Prepolovite luk i narežite ga. rajčice narežite na ploške. Sitno naribajte sir. Dodajte luk bundevi te lagano kuhajte oko deset minuta. Potom izvadite ružmarin pa začinite. Zagrijte pećnicu na 180°C.
- Narežite krumpire i složite u vatrostalnu posudu. Pospite origanom te začinite solju i paprom. Naribajte sir i pospite po krumpiru. Dodajte bundevu s tekućinom i ostatak ploški krumpira. Pospite s još origana pa pecite 40 minuta.
Izvor Skuhatćute