Recepti 03. listopada 2014.

Gratinirani krumpir s bundevom

gastro postao gastro.24sata.hr
Ako nemate bundeve, jelo možete napraviti i sa zelenim tikvicama

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 639

Potrebno vam je

  • 500 g krumpir, mladi
  • 500 g bundeva
  • 150 ml vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 300 ml bistra juha
  • 1 grančica ružmarin
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 kom rajčica, crvena
  • 250 g gouda punomasni
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 mala žlica origano
  • 125 g krušne mrvice

Priprema

  1. Ogulite krumpire, narežite ih na polovice ili četvrtine, a potom kuhajte oko 15 minuta da malo omekšaju. Ostavite da se ocijede. Narežite bundevu na komade veličine zalogaja i stavite u posudu za kuhanje. Dodajte vino, bistru juhu od povrća i ružmarin pa sve kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta.
  2. Prepolovite luk i narežite ga. rajčice narežite na ploške. Sitno naribajte sir. Dodajte luk bundevi te lagano kuhajte oko deset minuta. Potom izvadite ružmarin pa začinite. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  3. Narežite krumpire i složite u vatrostalnu posudu. Pospite origanom te začinite solju i paprom. Naribajte sir i pospite po krumpiru. Dodajte bundevu s tekućinom i ostatak ploški krumpira. Pospite s još origana pa pecite 40 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.