gastro postao
Pripremite popularno makedonsko jelo u vlastitoj kuhinji
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 859
Potrebno vam je
- 500 g luk ,crveni
- 1 dl ulje suncokretovo
- 250 g slanina suha, masna
- 500 g grah, bijeli
- čili u prahu
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Skuhati grah i ocijediti. U vodu u kojoj se kuha grah može se dodati cijeli oljušteni luk koji se kasnije baci.
- Luk pirjati na ulju, dodati sjeckanu slaninu i nastaviti pirjati oko 15 minuta. U to ubaciti grah i još malo prepržiti. Začiniti.
- Staviti u ovalnu zemljanu posudu (ako imate) i peći 15 minuta na 200ºC. Ugasiti pećnicu i ostaviti sat-dva unutra. Zdjela će dugo zadržati toplinu.