Recepti 03. listopada 2014.

Gravče na tavče

gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite popularno makedonsko jelo u vlastitoj kuhinji

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 859

Potrebno vam je

  • 500 g luk ,crveni
  • 1 dl ulje suncokretovo
  • 250 g slanina suha, masna
  • 500 g grah, bijeli
  • čili u prahu
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Skuhati grah i ocijediti. U vodu u kojoj se kuha grah može se dodati cijeli oljušteni luk koji se kasnije baci.
  2. Luk pirjati na ulju, dodati sjeckanu slaninu i nastaviti pirjati oko 15 minuta. U to ubaciti grah i još malo prepržiti. Začiniti.
  3. Staviti u ovalnu zemljanu posudu (ako imate) i peći 15 minuta na 200ºC. Ugasiti pećnicu i ostaviti sat-dva unutra. Zdjela će dugo zadržati toplinu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.