gastro postao
Tradicionalni grčki ražnjići popularan su fast food koji možete poslužiti uz grčku salatu
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 594
Potrebno vam je
- 800 g svinjetina, cerdo
- 1 kom paprika, žuta (mesnata)
- 1 kom crvena paprika
- 4 kom luk ,crveni
- 100 g šampinjoni (uzgojeni)
- 1 kom limun
- 1 režanj češnjak
- 1 dl wine makers of croatia bijelo vino
- 1 mala žlica kania origano
- ulje, promienna
- chante sel sol
- 3 list lovorov list
Priprema
- Meso narežite na kocke veličine 3 cm, stavite u posudu i dodajte češnjak narezan na listiće, od 2 do 3 listića lovora koje ste isjeckali na sitno te začinite sa soli, paprom, zalijte vinom i uljem. Meso dobro izmiješajte te pokrijte i stavite da odstoji u frižideru barem 1 sat (iako bi bilo najbolje da odstoji preko noći).
- Marinirano meso ocijedite te redajte na štapiće za ražnjić, red mesa, red luka, te red mesa, red paprike rezane na kockice i šampinjone.
- Tako pripremljene ražnjiće pecite na grillu i premazujte s marinadom.
Izvor Branko Ognjenović