Recepti Tjestenina 25. lipnja 2024.

Green Goddess: Božanstveni njoki za brz ljetni ručak

Tjestenina
5 MIN
15 MIN
4
JEDNOSTAVNO
Green Goddess njoki
Green Goddess njoki
foto: Thinkstock
Pripremi se za pravo gurmansko iskustvo! Otkrij svijet aromatičnog bilja i sezonskog povrća i u samo 20 minuta na tvom stolu naći će se ovi predivni njoki, idealan brz ljetni ručak

Ovi zeleni njoki, kremasti i puni svježih proljetnih okusa bit će tvoj novi omiljeni obrok. U samo 20 minuta dobit ćeš tanjur prepun sezonskog povrća i aromatičnih biljaka poput svježeg bosiljka, estragona, vlasca i kopra.

Green Goddess je klasična formula za osvježavajući preljev za salate, predivan namaz za sendviče i wrapove, a sada i tvoj novi omiljeni umak za tjesteninu.

Varijacije na temu zelenog umaka su brojne, ali svaki recept uključuje mješavinu svježih, aromatičnih biljaka. Najtradicionalniji recepti koriste estragon, koji ima blago trpak okus. Ako nisi ljubitelj estragona ili ga ne možeš pronaći, zamijeni ga s više neke druge biljke koju voliš, poput kopra ili bosiljka. 

Njoki | Author: Demian Spinetta/Pexels Njoke možete kupiti gotove ili ih sami napraviti foto: Demian Spinetta/Pexels

Kreiraj svoj zeleni umak

Sjajna stvar kod ovog umaka iz blendera je njegova prilagodljivost. Možeš koristiti bilo koju kombinaciju mekanih zelenih biljaka, samo se drži omjera od najmanje 1 i pol šalice (više je uvijek bolje).

Kada je umak gotov, pomiješaj njoke s hrskavim šparogama i slatkim graškom, ali slobodno eksperimentiraj s drugim zelenim povrćem. Cvjetovi brokule, zelene mahune ili zelenje poput nasjeckanog kelja ili blitve također će odlično funkcionirati.

Creme Fraiche Možda vas zanima... Kako napraviti domaći Crème Fraîche? None

I, za kraj, u receptu se koristi crème fraîche, doslovce u prijevodu s francuskog "svježe vrhnje", a vrlo lako ga možeš napraviti kod kuće, slijedeći naše upute... 

Ne gasi ekran dok kuham

Green Goddess njoki
5 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Sol
  • Creme fraiche 227 ml
  • Kopar 0,50 šalica
  • Svježi bosiljak 0,50 šalica
  • Estragon 0,25 šalica
  • Vlasac 0,25 šalica
  • Sok od limuna 0,50 kom
  • Šparoge 2 šalica
  • Grašak 2 šalica
  • Njoki 450 g
  • Parmezan
Postupak
  1. U velikom loncu zakuhaj posoljenu vodu. Pripremi ledenu kupku u velikoj zdjeli.


  2. U međuvremenu, u blenderu blendaj crème fraîche, svježi kopar i svježe listove bosiljka i estragona, nasjeckani vlasac, sok pola limuna i 1/2 žličice soli.


  3. Kuhaj šparoge i grašak u kipućoj vodi dok ne postanu svijetlo zeleni i hrskavi, 1-2 minute. Žlicom ili cjediljkom prebaci povrće u ledenu kupku, zadrži vodu u loncu.


  4. Vrati vodu da ponovno zavrije. Kuhaj njoke, povremeno miješajući, dok ne isplivaju na površinu prema uputama na pakiranju.

    Sačuvaj 1/2 šalice vode od kuhanja tjestenine. Ocijedi njoke i vrati ih u lonac.


  5. Dodaj vodu od kuhanja tjestenine u umak u blenderu, žlicu po žlicu, i miksaj dok ne postane svilenkaste teksture.

    Ocijedi povrće i dodaj u lonac s njokima. Dodaj umak i promiješaj da se sjedini.


  6. Podijeli njoke u zdjele. Na vrh dodaj parmezan, kopar i bosiljak.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

490 kcal

24 %

MASTI

14,00 g

19 %

KOLESTEROL

117,00 g

39 %

UH

70,00 g

25 %

PROTEINI

18,00 g

36 %

Isprobaj i ove delicije!

Tjestenina od tikvica Možda vas zanima... 5 jednostavnih načina za izradu lažne tjestenine od povrća None Valjušci od bezglutenskog brašna sa špagetima od povrća Možda vas zanima... Valjušci od bezglutenskog brašna sa špagetima od povrća Recepti Rimski njoki Možda vas zanima... Nisu od krumpira, nego od griza - fini rimski njoki Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:50 26. Lipanj 2024.

    lipo