Pripremi se za pravo gurmansko iskustvo! Otkrij svijet aromatičnog bilja i sezonskog povrća i u samo 20 minuta na tvom stolu naći će se ovi predivni njoki, idealan brz ljetni ručak
Ovi zeleni njoki, kremasti i puni svježih proljetnih okusa bit će tvoj novi omiljeni obrok. U samo 20 minuta dobit ćeš tanjur prepun sezonskog povrća i aromatičnih biljaka poput svježeg bosiljka, estragona, vlasca i kopra.
Green Goddess je klasična formula za osvježavajući preljev za salate, predivan namaz za sendviče i wrapove, a sada i tvoj novi omiljeni umak za tjesteninu.
Varijacije na temu zelenog umaka su brojne, ali svaki recept uključuje mješavinu svježih, aromatičnih biljaka. Najtradicionalniji recepti koriste estragon, koji ima blago trpak okus. Ako nisi ljubitelj estragona ili ga ne možeš pronaći, zamijeni ga s više neke druge biljke koju voliš, poput kopra ili bosiljka.
Njoke možete kupiti gotove ili ih sami napraviti
foto: Demian Spinetta/Pexels
Kreiraj svoj zeleni umak
Sjajna stvar kod ovog umaka iz blendera je njegova prilagodljivost. Možeš koristiti bilo koju kombinaciju mekanih zelenih biljaka, samo se drži omjera od najmanje 1 i pol šalice (više je uvijek bolje).
Kada je umak gotov, pomiješaj njoke s hrskavim šparogama i slatkim graškom, ali slobodno eksperimentiraj s drugim zelenim povrćem. Cvjetovi brokule, zelene mahune ili zelenje poput nasjeckanog kelja ili blitve također će odlično funkcionirati.
I, za kraj, u receptu se koristi crème fraîche, doslovce u prijevodu s francuskog "svježe vrhnje", a vrlo lako ga možeš napraviti kod kuće, slijedeći naše upute...
Ne gasi ekran dok kuham
Green Goddess njoki
5 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Sol
Creme fraiche
227
ml
Kopar
0,50
šalica
Svježi bosiljak
0,50
šalica
Estragon
0,25
šalica
Vlasac
0,25
šalica
Sok od limuna
0,50
kom
Šparoge
2
šalica
Grašak
2
šalica
Njoki
450
g
Parmezan
Postupak
U velikom loncu zakuhaj posoljenu vodu. Pripremi ledenu kupku u velikoj zdjeli.
U međuvremenu, u blenderu blendaj crème fraîche, svježi kopar i svježe listove bosiljka i estragona, nasjeckani vlasac, sok pola limuna i 1/2 žličice soli.
Kuhaj šparoge i grašak u kipućoj vodi dok ne postanu svijetlo zeleni i hrskavi, 1-2 minute. Žlicom ili cjediljkom prebaci povrće u ledenu kupku, zadrži vodu u loncu.
Vrati vodu da ponovno zavrije. Kuhaj njoke, povremeno miješajući, dok ne isplivaju na površinu prema uputama na pakiranju.
Sačuvaj 1/2 šalice vode od kuhanja tjestenine. Ocijedi njoke i vrati ih u lonac.
Dodaj vodu od kuhanja tjestenine u umak u blenderu, žlicu po žlicu, i miksaj dok ne postane svilenkaste teksture.
Ocijedi povrće i dodaj u lonac s njokima. Dodaj umak i promiješaj da se sjedini.
Podijeli njoke u zdjele. Na vrh dodaj parmezan, kopar i bosiljak.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.