gastro postao
Riba na gradele s jednostavnim umakom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1122
Priprema brancina
- 1 kom brancin
- 2 kom origano
- 0.50 kom limun
- ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
Grčki umak
- 1 kom limunov sok
- 0.50 šalica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 0.25 šalica origano
- 1 režanj češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Nakon što ste očistili brancin od iznutrica, posolite i popaprite ribu izvana i iznutra.
- Otvore na ribi popunite grančicama origana i kriškama limuna.
- Izvana poprskajte ribu s maslinovim uljem.
- Pomiješajte sve sastojke za pripremu umaka pa začinite sa soli i paprom prema ukusu te ostavite umak da odstoji dok se peče riba.
- Roštilj zagrijte na srednje do jako i pecite ribu oko 5 minuta sa svake strane. Riba je gotova kada se meso lako odvaja pomoću noža.
- Servirajte uz pripremljeni umak.