Recepti 19. listopada 2017.

Gris-knedle sa šljivama i pekmezom

Knedle od šljiva
gastro postao gastro.24sata.hr
Brzinska priprema sočnih knedli koje ne sadrže krumpir poput klasičnih...

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1171


Knedle s malinama Možda vas zanima... Slatka jednostavnost: Knedle s džemom od malina Recepti

 

Potrebno vam je

  • 5 dl vode
  • 300 g pšeničnog brašna
  • 200 g griza
  • 1 prstohvat soli
  • 5 šljiva
  • 2 žlice pekmeza od šljiva
  • 6 žlica šećera
  • 3 male žlice mljevenog cimeta
  • ulje
  • krušne mrvice
  • 2 jaja

 

Možda vas zanima... Zamamne slane knedle punjene mljevenim mesom Recepti

 

Priprema

  1. Stavite u lonac pola litre vode i pustite da provrije.
  2. Kad voda provrije, maknite je s vatre pa dodajte brašno i gris te prstohvat soli. Izmiješajte da bude kompaktno i bez grudica te pustite da se smjesa ohladi.
  3. U ohlađeno tijesto dodajte dva jaja i ponovno ga izmijesite.
  4. U drugi lonac stavite vodu i pustite da zavrije. Dok voda ne provrije, oblikujte kuglice od tijesta veličine pola dlana. Kuglicu od tijesta spljoštite, na sredinu stavite polovicu šljive pa je pospite žličicom mješavine cimeta i šećera.
  5. U rupu umjesto koštice utisnite malo pekmeza.
  6. Ubacite okruglice u proključalu vodu. Kuhajte dok ne isplivaju na površinu pa još dodatnih pet-šest minuta.
  7. Kad su gotove, pospite ih prženim mrvicama i šećerom.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.