gastro postao
Ugrijte se uz topli gulaš od mariniranog zečjeg mesa
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 92
Potrebno vam je
- 1 kom zec divlji
- 2 kom luk ,crveni
- 3 režanj češnjak
- 2 kom mrkva, crvena
- 200 g grah, šareni
- 2 dl crno vino
- 1 žlica pasirana rajčica (passata)
- 1.50 žlica pšenično brašno, bijelo
- ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- lovorov list
Priprema
- Zeca nasijecite na komade, posolite, popaprite, polijte s 1 dl maslinova ulja i 1 dl crnog vina, dodajte lovorov list, luk nasjeckan na sitno i češnjak nasjeckan na listiće, pustite da se marinira (najbolje preko noći).
- Komade zeca izvadite iz marinade i zapecite sa svih strana. Izvadite komade zeca i na ostatku masnoće popržite mrkvu narezanu na kolutove i luk koji ste prethodno ocijedili od tekućine iz marinade (tekućinu sačuvajte!). Pirjajte 5 minuta pa dodajte brašno, pasiranu rajčicu, lovorov list i prepečene komade zeca. Podlijte s tekućinom od marinade i dodajte vode ako je potrebno da prekrije sastojke.
- Kada gulaš provrije, smanjiti vatru i kuhajte na laganoj vatri oko 2 sata. 30 minuta prije kraja kuhanja dodajte 1 dl crnog vina i ocijeđeni grah.