Recepti 11. listopada 2014.

Gulaš s patlidžanima i krumpirima

Gulaš s patlidžanima i krumpirima
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kada kuća miriši na gulaš svi se žure sjesti za stol

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1094

Potrebno vam je

  • 500 g junetina 
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom crvena paprika
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 kom patlidžan
  • 3 kom krumpir, zreli
  • 1 režanj češnjak
  • sol
  • papar
  • mješavina suhih začina
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1 žličica paprika u prahu
  • 1.50 žlica ulje, biljno

Priprema

  1. Na ulju prepržite sitno nasjeckan luk. Dodajte narezanu papriku, nasjeckane oguljene rajčice i mrkvu narezanu na kolutiće. Umiješajte i patlidžan.
  2. Kad povrće omekša, dodajte nasjeckano meso i dobro promiješajte pa pržite dok meso ne pusti tekućinu. Zalijte s malo vode i kuhajte dok meso ne omekša.
  3. Nakon toga dodajte narezan krumpir, začinite solju, paprom, mješavinom začina i paprikom u prahu pa promiješajte. Kuhajte dok krumpir ne postane mekan.
  4. Za to vrijeme na malo ulja prepržite brašno, dodajte zgnječeni češnjak, promiješajte i stavite u gulaš da se zgusne. Poslužite toplo.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.