gastro postao
Kada kuća miriši na gulaš svi se žure sjesti za stol
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1094
Potrebno vam je
- 500 g junetina
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom crvena paprika
- 2 kom rajčica, crvena
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 kom patlidžan
- 3 kom krumpir, zreli
- 1 režanj češnjak
- sol
- papar
- mješavina suhih začina
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1 žličica paprika u prahu
- 1.50 žlica ulje, biljno
Priprema
- Na ulju prepržite sitno nasjeckan luk. Dodajte narezanu papriku, nasjeckane oguljene rajčice i mrkvu narezanu na kolutiće. Umiješajte i patlidžan.
- Kad povrće omekša, dodajte nasjeckano meso i dobro promiješajte pa pržite dok meso ne pusti tekućinu. Zalijte s malo vode i kuhajte dok meso ne omekša.
- Nakon toga dodajte narezan krumpir, začinite solju, paprom, mješavinom začina i paprikom u prahu pa promiješajte. Kuhajte dok krumpir ne postane mekan.
- Za to vrijeme na malo ulja prepržite brašno, dodajte zgnječeni češnjak, promiješajte i stavite u gulaš da se zgusne. Poslužite toplo.