Recepti 08. travnja 2018.

Gurmanska pizza s bijelim umakom, šunkom i gljivama

bijela pizza
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Slasna bijela pizza osvojit će vas na prvi griz.

Uzmite si vremena i napravite tijesto za pizzu prema našem receptu. Premažite ga ukusnim bešamel umakom s češnjakom, a zatim dodajte pirjane gljive i špinat. Na kraju sve pospite šunkom, cherry rajčicama i mozzarellom pa navalite na čisto savršenstvo okusa upakiranih u jednostavno jelo poput pizze. Dodajte još i pokoju maslinu i obilno pospite svježim bosiljkom. Maksimalno uživanje je zagarantirano.

 

Možda vas zanima... Pizza na kruhu - novi trend koji naprosto obožavamo Špajza

 

Muffini s krumpirom Možda vas zanima... Slano i slasno: Muffini s krumpirom None

 

Potrebno vam je:

  • Tijesto za pizzu
  • 2 žlice maslaca
  • 200 g šampinjona
  • 100 g špinata
  • 1 režanj češnjaka
  • 3 žlica brašna
  • 100 grama parmezana
  • 1 šalica mlijeka
  • 1 luk
  • 100 g šunke
  • 4 cherry rajčice
  • 100 g mozzarelle
  • Bosiljak
  • Sol, papar

Priprema:

  1. U većoj tavi zagrijte žlicu maslaca.
  2. Gljive nasjeckajte i pirjajte ih dok ne posmeđe, a zatim dodajte špinat.
  3. Kratko pirjajte, a zatim sve premjestite u posudu.
  4. Na istu tavu dodajte maslac i nasjeckani češnjak pa pirjajte minutu.
  5. Dodajte brašno i kuhajte dok ne posmeđi.
  6. Zalijte mlijekom i brzo promiješajte pa nastavite miješati dok ne postane kremasto.
  7. Dodajte sol i papar, bosiljak i parmezan.
  8. Umak kuhajte dok se sir ne rastopi.
  9. Tijesto za pizzu razvaljajte i zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  10. Premažite ga bijelim umakom pa pospite gljivama i špinatom.
  11. Na kraju pospite tanko sjeckanim lukom, nasjeckanom šunkom, polovicama rajčice i mozzarellom.
  12. Pecite oko 15 minuta dok pizza ne dobije boju. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.