gastro postao
Slasna bijela pizza osvojit će vas na prvi griz.
Uzmite si vremena i napravite tijesto za pizzu prema našem receptu. Premažite ga ukusnim bešamel umakom s češnjakom, a zatim dodajte pirjane gljive i špinat. Na kraju sve pospite šunkom, cherry rajčicama i mozzarellom pa navalite na čisto savršenstvo okusa upakiranih u jednostavno jelo poput pizze. Dodajte još i pokoju maslinu i obilno pospite svježim bosiljkom. Maksimalno uživanje je zagarantirano.
Potrebno vam je:
- Tijesto za pizzu
- 2 žlice maslaca
- 200 g šampinjona
- 100 g špinata
- 1 režanj češnjaka
- 3 žlica brašna
- 100 grama parmezana
- 1 šalica mlijeka
- 1 luk
- 100 g šunke
- 4 cherry rajčice
- 100 g mozzarelle
- Bosiljak
- Sol, papar
Priprema:
- U većoj tavi zagrijte žlicu maslaca.
- Gljive nasjeckajte i pirjajte ih dok ne posmeđe, a zatim dodajte špinat.
- Kratko pirjajte, a zatim sve premjestite u posudu.
- Na istu tavu dodajte maslac i nasjeckani češnjak pa pirjajte minutu.
- Dodajte brašno i kuhajte dok ne posmeđi.
- Zalijte mlijekom i brzo promiješajte pa nastavite miješati dok ne postane kremasto.
- Dodajte sol i papar, bosiljak i parmezan.
- Umak kuhajte dok se sir ne rastopi.
- Tijesto za pizzu razvaljajte i zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Premažite ga bijelim umakom pa pospite gljivama i špinatom.
- Na kraju pospite tanko sjeckanim lukom, nasjeckanom šunkom, polovicama rajčice i mozzarellom.
- Pecite oko 15 minuta dok pizza ne dobije boju.
Dobar tek!