gastro postao
Zaljubite se u ovu slasticu od čokolade, oraha i repe koja vas neće ostaviti ravnodušnima
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 55
Torta
- 0.75 šalica šećer, krupni
- 3 kom jaje kokošje
- 1.50 šalica pšenično brašno, bijelo
- 0.50 žlica soda bikarbona
- 0.50 žlica mljeveni cimet
- 0.50 žlica muškatni oraščić
- klinčići u prahu
- sol
- orah, sirovi
Glazura
- 250 g tamna čokolada
- 250 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 2 žlica maslac, slani
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 175°c. Izmiješajte maslac i šećer, dodajte jaja, repu, brašno, sodu, cimet, oraščić, klinčiće, sol i nasjeckane orahe.
- Ulijte kolač u namašćenu posudu, pecite 50 min i ohladite. Izmiksajte za glazuru otopljenu čokoladu, maslac i vrhnje.
- Prerežite vodoravno ohlađeni kolač, premažite glazurom, preklopite slojeve kolača te premažite glazurom cijeli kolač. Nasjeckajte orahe i pospite ih po torti.
Izvor Skuhatćute