Recepti 14 prikaza 03. listopada 2014.

Gurmanska torta od repe

gastro postao gastro.24sata.hr
Zaljubite se u ovu slasticu od čokolade, oraha i repe koja vas neće ostaviti ravnodušnima

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 55

Torta

  • 0.75 šalica šećer, krupni
  • 3 kom jaje kokošje
  • 1.50 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 0.50 žlica soda bikarbona
  • 0.50 žlica mljeveni cimet
  • 0.50 žlica muškatni oraščić
  • klinčići u prahu
  • sol
  • orah, sirovi

Glazura

  • 250 g tamna čokolada
  • 250 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 2 žlica maslac, slani

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 175°c. Izmiješajte maslac i šećer, dodajte jaja, repu, brašno, sodu, cimet, oraščić, klinčiće, sol i nasjeckane orahe.
  2. Ulijte kolač u namašćenu posudu, pecite 50 min i ohladite. Izmiksajte za glazuru otopljenu čokoladu, maslac i vrhnje.
  3. Prerežite vodoravno ohlađeni kolač, premažite glazurom, preklopite slojeve kolača te premažite glazurom cijeli kolač. Nasjeckajte orahe i pospite ih po torti.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.