gastro postao
Isprobajte bogatu juhu od povrća s dozom pikantnosti
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 803
Potrebno vam je
- 2 mala žlica kumin, mljeveni
- čili u prahu
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 140 g leća, suha
- 850 ml povrtni temeljac
- 400 g rajčica, crvena
- 200 g slanutak, konzerva
- 4 žlica nemasni (niskomasni) jogurt
- sol
- svježe mljeveni papar
- korijander
Priprema
- Prepržite sjemenke kumina i čili u zagrijanoj dubokoj tavi. Dodajte ulje i luk pa pržite pet minuta. Zatim dodajte leću, temeljac i konzervirane rajčice. Pustite neka krčka oko 15 minuta dok leća ne omekša.
- Štapnim mikserom izmiješajte juhu. Vratite u duboku tavu i dodajte slanutak. Lagano povećajte temperaturu pa dobro začinite i promiješajte. Umiješajte jogurt i korijandar te poslužite.
Izvor Skuhatćute