Recepti 13. listopada 2014.

Gusta juha od leće, slautka i čilija

gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte bogatu juhu od povrća s dozom pikantnosti

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 803

Potrebno vam je

  • 2 mala žlica kumin, mljeveni
  • čili u prahu
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 140 g leća, suha
  • 850 ml povrtni temeljac
  • 400 g rajčica, crvena
  • 200 g slanutak, konzerva
  • 4 žlica nemasni (niskomasni) jogurt
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • korijander

Priprema

  1. Prepržite sjemenke kumina i čili u zagrijanoj dubokoj tavi. Dodajte ulje i luk pa pržite pet minuta. Zatim dodajte leću, temeljac i konzervirane rajčice. Pustite neka krčka oko 15 minuta dok leća ne omekša.
  2. Štapnim mikserom izmiješajte juhu. Vratite u duboku tavu i dodajte slanutak. Lagano povećajte temperaturu pa dobro začinite i promiješajte. Umiješajte jogurt i korijandar te poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.