gastro postao
Bogata jesenska juha s mesom i mnoštvom drugih sastojaka može se poslužiti i kao glavno jelo
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 208
Potrebno vam je
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom pastrnjak
- 3 kom celer stabljika
- 5 kom prokulica
- poriluk (cijeli)
- 100 g kesten
- 50 g puran ( crno meso - batak, zabatak )
- 50 g puran (bijelo meso, prsa bk )
- 200 g ječam
Priprema
- Oko 90 minuta kuhajte kosti pečene purice s lukom, mrkvom, celerom i začinima (majčina dušica, peršin, lovor) da biste dobili temeljac. Procijedite ga i pokupite masnoću.
- Dodajte nasjeckano povrće za juhu, kuhane kestene i ječam (namoćen preko noći) pa kuhajte dok ječam ne omekša. Dodajte peršin i sjeckanu puretinu pa poslužite s vrhnjem.
Izvor Skuhatćute