gastro postao
                                            
                                        
                                    Bogata jesenska juha s mesom i mnoštvom drugih sastojaka može se poslužiti i kao glavno jelo
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 208
Potrebno vam je
- 1 kom mrkva, crvena
 - 1 kom luk ,crveni
 - 1 kom pastrnjak
 - 3 kom celer stabljika
 - 5 kom prokulica
 - poriluk (cijeli)
 - 100 g kesten
 - 50 g puran ( crno meso - batak, zabatak )
 - 50 g puran (bijelo meso, prsa bk )
 - 200 g ječam
 
Priprema
- Oko 90 minuta kuhajte kosti pečene purice s lukom, mrkvom, celerom i začinima (majčina dušica, peršin, lovor) da biste dobili temeljac. Procijedite ga i pokupite masnoću.
 - Dodajte nasjeckano povrće za juhu, kuhane kestene i ječam (namoćen preko noći) pa kuhajte dok ječam ne omekša. Dodajte peršin i sjeckanu puretinu pa poslužite s vrhnjem.
 
Izvor Skuhatćute