Recepti 03. listopada 2014.

Gusta juha od puretine, kestena i ječma

gastro postao gastro.24sata.hr
Bogata jesenska juha s mesom i mnoštvom drugih sastojaka može se poslužiti i kao glavno jelo

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 208

Potrebno vam je

  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom pastrnjak
  • 3 kom celer stabljika
  • 5 kom prokulica
  • poriluk (cijeli)
  • 100 g kesten
  • 50 g puran ( crno meso - batak, zabatak )
  • 50 g puran (bijelo meso, prsa bk )
  • 200 g ječam

Priprema

  1. Oko 90 minuta kuhajte kosti pečene purice s lukom, mrkvom, celerom i začinima (majčina dušica, peršin, lovor) da biste dobili temeljac. Procijedite ga i pokupite masnoću.
  2. Dodajte nasjeckano povrće za juhu, kuhane kestene i ječam (namoćen preko noći) pa kuhajte dok ječam ne omekša. Dodajte peršin i sjeckanu puretinu pa poslužite s vrhnjem.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.