Recepti 03. listopada 2014.

Gusta juha s dimljenom svinjetinom

gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljiva juha koja će vas osvojiti posebnom aromom dimljenog mesa

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 77

Potrebno vam je

  • 500 g smeđi grah
  • 700 g svinjska koljenica 
  • 2 kom luk ,crveni
  • 3 kom mrkva, crvena
  • 1 kom peršin, korijen
  • 0.50 kom celer, korijen
  • 1 kom crvena paprika
  • 1 vezica peršin, list
  • 4 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 2 kom rajčica, crvena
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Namočite grah na sedam, osam sati ili preko noći. isperite ga i skuhajte u hladnoj vodi. Dok se grah ne skuha, možete promijeniti vodu još dva, tri puta.
  2. Odvojeno skuhajte koljenicu. Ako je prevelika, narežite je na manje komade.
  3. Kad je grah gotovo kuhan, dodajte u lonac narezano povrće, narezano meso i pastu od rajčice. Nakon deset minuta dodajte nasjeckani luk.
  4. Kad se povrće skuha, dodajte nasjeckani peršin i maknite s vatre.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.