gastro postao
Neodoljiva juha koja će vas osvojiti posebnom aromom dimljenog mesa
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 77
Potrebno vam je
- 500 g smeđi grah
- 700 g svinjska koljenica
- 2 kom luk ,crveni
- 3 kom mrkva, crvena
- 1 kom peršin, korijen
- 0.50 kom celer, korijen
- 1 kom crvena paprika
- 1 vezica peršin, list
- 4 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 2 kom rajčica, crvena
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Namočite grah na sedam, osam sati ili preko noći. isperite ga i skuhajte u hladnoj vodi. Dok se grah ne skuha, možete promijeniti vodu još dva, tri puta.
- Odvojeno skuhajte koljenicu. Ako je prevelika, narežite je na manje komade.
- Kad je grah gotovo kuhan, dodajte u lonac narezano povrće, narezano meso i pastu od rajčice. Nakon deset minuta dodajte nasjeckani luk.
- Kad se povrće skuha, dodajte nasjeckani peršin i maknite s vatre.
Izvor Skuhatćute