Recepti 26. listopada 2022.

Hash browns - savršeno hrskavi krumpiri od samo tri sastojka

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Krumpir ovako, krumpir onako, uz malo sastojaka, uz puno, kao glavno jelo, kao prilog... Evo još jedan način pripreme koji će te oduševiti! Jednostavan recept za slasno jelo od samo tri sastojka.

Krumpir je jedna od onih namirnica kojoj se mnogi okreću kada je u pitanju jednostavan prilog. Pečeni, kuhani ili pire, nije ga teško pripremiti, k tome ne košta puno, a zasitan je. Pored svega, svestran je i u primjeni - osim priloga, sjajan je kao glavno jelo, ali i kao slani desert. Govorimo, naravno, o krumpiruši. A sad je tu i - hash browns. 

Možda vas zanima... Za ručak pripremi zapečeni krumpir sa sirom Recepti

Osim što je jednostavan i za njega su ti potrebne svega tri namirnice, krumpir pripremljen na ovaj način možeš konzumirati i kao doručak ili ukusnu grickalicu za vrijeme gledanja omiljene serije. Gastro blogerica Sauced Up! Foods objavila je na TikTok-u kako ga pripremiti da bude, kaže, kao u McDonald'su! Na tebi je da vidiš sviđa li ti se ovaj hash browns krumpir.

 

@saucedupfoods McDonald’s Crunchy Hashbrowns #ThisorThatSBLV #food #mcdonalds #foodtiktok #foodie #tiktokrecipes #fyp #foryou ♬ drivers license - Olivia Rodrigo

Sastojci:

  • 1 veliki krumpir
  • 1 jaje
  • žlica kukuruznog škroba

Priprema:

  1. Oguli krumpir, nareži na tri ili četiri manja dijela i stavi u kipuću vodu. Kuhaj otprilike šest do osam minuta.
  2. Izvadi, pričekaj da se ohladi, a zatim ga naribaj. Dodaj jedno jaje i žlicu kukuruznog škroba.
  3. Smjesu promiješaj i oblikuj u željeni oblik na papiru za pečenje. Stavi u zamrzivač na 15 do 30 minuta, a zatim poprži na jakoj vatri.
  4. Posipaj ih dodatno sirom po želji i posluži uz njih umak te uživaj u slasnom obroku!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.