Recepti 18. svibnja 2020.

Pripremi baguette punjen krem sirom, maslinama i gljivama

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Personalizirani obrok koji će te oraspoložiti ujutro ili nakon napornog dana...

Bilo kao doručak, predjelo, glavno jelo ili lagani zalogajčić za vrijeme druženja ovaj će baguette punjen sirom biti apsolutni hit u tvojem domu. 

Osim što ga možeš pripremiti ranije i ostaviti na hlađenju da bi te doma kada dođeš dočekao slastan i osvježavajuć obrok, možeš ga pripremiti i od hrane koja ti je ostala od prethodnog obroka. Također, ako ti se sastojci iz ovog recepta ne sviđaju, izbaci neke i zamijeni ih svojim omiljenim namirnicama kako bi dobila kompletno personalizirani obrok.

 

Možda vas zanima... Za doručak pripremi kremasti omlet Marthe Stewart Recepti

 

Sastojci:

  • baguette 
  • 150 g krem sira
  • 100 g kozjeg sira
  • 2 mljevena režnja češnjaka
  • 1 žličica suhog ili svježeg peršina
  • sol, papar po izboru
  • dodaci po izboru (gljive, masline, rajčica, paprika...)
  • meso po izboru (ostaci pečene piletine, slanina...)

Priprema:

  1. Razreži baguette na četiri jednaka dijela. Pomoću noža izdubi sredinu.
  2. Sve sastojke stavi u jednu zdjelu i pomiješaj ih. Ovo može biti vegetarijanska verzija, a možeš u smjesu dodati i slaninu ili ostatke piletine ili drugog mesa od prethodnog jela, samo ga prvotno natrgaj ili nasjeckaj na manje komadiće. Pripremaš li baguette s šampinjonima, prethodni ih operi i očisti te prepolovi. Zatim ih peci 7 do 10 minuta minuta na maslacu u tavici na srednje jakoj vatri. Zatim pričekaj da se malo ohlade i također ih nasjeckaj na manje komadiće.
  3. Promiješaj dobro sve sastojke dok se ne sjedine.
  4. Napuni baguette i zatim ga zamotaj u prozirnu foliju i stavi u hladnjak na sat vremena do dva.
  5. Neposredno prije posluživanja, nareži ga na kolute od 1,5 centimetra.

U slast!

 

 | Author: Getty Images Getty Images

 

Možda vas zanima... Meki muffini s jagodom za doručak ili desert Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.